Prie unikalaus įvykio prisidedančiuose naktiniuose klubuose, „Briusly“, „Gorky“, „Misterija“, akcija bus vykdoma dviem etapais. Visų pirma, projekto savanoriai, pasilinksminti į klubus automobiliu atvykusiems lankytojams pasiūlys prisidėti prie reiškinio sklaidos. Sutikę vairuotojai pasižadės būti blaivūs, kai po vakarėlio sės už savo transporto priemonės vairo.

Atsakingi vairuotojai jau įėję į klubus bus paženklinti specialiomis apyrankėmis, kurios turės vertės ir antrame etape: išeinantiems iš klubo „naktinėtojams“ su apyrankėmis alkotesterių pagalba bus atliekamas blaivumo testas. Kai kuriems vairuotojams bus pasiūlyta ir savanoriškai atlikti narkotinių bei psichotropinių medžiagų vartojimo testą. Išpildę pažadą išlikti blaivais, atsakingi vairuotojai bus apdovanoti partnerių bei rėmėjų dovanomis, o pažado neištesėję ir blaivumo testo neišlaikę vairuotojai bus paskatinti savo transporto priemones palikti prie naktinio klubo arba leisti vairuoti draugams, nevartojusiems jokių svaigiųjų medžiagų.

ENWA organizatoriai tikisi, kad žingsnis po žingsnio jaunų žmonių mentalitetas keisis. Nakties be nelaimingų atsitikimų patirtis Europos mastu rodo, kad atsakingo bei blaivaus vairavimo rezultatai tarp jaunimo gerėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją