„Ministerija yra gavusi „Regitros“ vadovo raštą, kuriame jis pateikė savo paaiškinimus ir susiklosčiusios situacijos vertinimą. Noriu, kad būtų atliktas objektyvus tyrimas ir išsiaiškinta, kodėl šiuo vasaros kelionių metu keli tūkstančiai vairuotojų negali gauti vairuotojo pažymėjimų“, - teigia D. A. Barakauskas.

Ministro pavedimą atliks VRM Teisės departamentas.

Pažymėjimo reikia laukti iki mėnesio

DELFI primena, kad rugpjūčio viduryje „Regitra“ perspėjo, jog sutrikus vairuotojo pažymėjimų išdavimo sistemai, vairuotojo pažymėjimų išdavimas vietoj įprasto 10 dienų laikotarpio gali pailgėti iki mėnesio.

„Regitra“ aiškino, kad nesklandumų vairuotojo pažymėjimų išdavimo sistemoje atsirado pristigus polikarbonatinių nustatyto Europos Sąjungos (ES) pavyzdžio vairuotojo pažymėjimų blankų, kuriuose lazerine graviravimo įranga įrašomi vairuotojo duomenys.

„ES teisės aktai nustato, kad šie blankai turi atitikti Europos Parlamento ir Tarybos Direktyvą dėl vairuotojo pažymėjimų 2006/126/EB. Lietuvai vėluojant į nacionalinius teisės aktus perkelti minėtos direktyvos nuostatas, užsitęsė teisinis naujo ES pavyzdžio vairuotojo pažymėjimo blanko patvirtinimas, taip pat ir šių blankų gamyba. Dėl susiklosčiusios nepalankios situacijos kurį laiką gyventojams naujo vairuotojo pažymėjimo teks luktelėti ilgėliau, tačiau šis nepatogumas yra laikinas“, - sakė „Regitros“ generalinis direktorius D. Prevelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)