Štai 8 pamiršti automobilio priežiūros punktai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį:

1. Dauguma vairuotojų nepamiršta reguliariai pasitikrinti padangų slėgį, vis dėlto atsarginis ratas visiškai ignoruojamas. Bet kokios padangos stovėdamos netenka slėgio, ne išimtis ir atsarginis ratas. Todėl jeigu niekada nesate jo tikrinę, padarykite tai dabar, nes niekada negali žinoti, kada jo gali prireikti.

2. Patikrinkite visas lemputes. Neleiskite, kad perdegusi lemputė taptų avarijos priežastimi.

3. Patikrinkite akumuliatoriaus indikatorių, jei toks yra. Kai kurie akumuliatoriai turi lemputę, kuri rodo įkrovimo būklę. Bet kokia kitokia nei žalia spalva gali reikšti, kad akumuliatorius turi bėdų.

4. Patikrinkite aušinimo skysčio lygį ir būklę. Jeigu spalva išblukusi ir iš bakelio dvokia, gali reikti pakeisti skystį.

5. Reguliariai nuvalykite dulkes ir apnašas nuo tokių vietų kaip radiatorius – užsinešusios dalys gali stabdyti oro srautą ir taip perkaitinti sistemą.

6. Apžiūrėkite padangas. Atkreipkite dėmesį į neįprastą protektoriaus dėvėjimąsi, taip pat į nedidelius įtrūkimus. Laiku pastebėta problema padės išvengti to, kad važiuojant dideliu greičiu padanga tiesiog sprogs.

7. Apžiūrėkite, ar automobilyje yra atsarginis ratas ir domkratas. Be šių daiktų vidury kelio nuleista padanga be kitų pagalbos taps neišsprendžiama problema.

8. Pakelkite kilimėlius ir pažiūrėkite, kas darosi po jais. Žiemos metu kartu su sniegu galėjo būti prinešta keliams valyti naudojamos druskos, dėl to metalas gali pradėti rūdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)