Nesvarbu, ar pirkdamas pirmąjį automobilį gyvenime esi sulaukęs 18-os, 25-erių ar daugiau, tai yra jaudinantis metas, kuriam reikia būti tinkamai pasiruošus. Štai keletas patarimų, kurie padės išvengti galimų klaidų perkant pirmą mašiną.

1. Išsirinkti pirmąjį automobilį gali būti kur kas rimtesnis iššūkis, nei galvojate. Automobilių markių, stilių ir tipų pasiūla neįtikėtinai didelė. Tad pirmas patarimas būtų pirkti mašiną, kuri atitinka jūsų vairavimo įpročius, gyvenimo būdą ir turimą biudžetą. Tuomet eksploatavimas bus kur kas malonesnis, nei tuo atveju, jeigu pasirinksite svajonių mašiną.

2. Šiais laikais yra tiek daug kiekvienam prieinamų informacijos šaltinių, kad prieš perkant automobilį juo nepasidomėti plačiau būtų tikra nuodėmė. Paskaitykite žurnalus ir automobilių apžvalgas, peržiūrėkite susijusius vaizdo įrašus internete, pasidomėkite atsiliepimais forumuose. Galiausiai, pasikonsultuokite su automobilių pardavėjais.

3. Galima lengvai užkibti už mažos kainos jauko, tačiau gražūs pirminiai skaičiai dar nepasako visos teisybės. Turite įvertinti, kiek kainuos automobilio priežiūra, draudimas, išlaidos degalams, remontui, padangoms ir kt. Svarbu žinoti, kiek teks išleisti, ir kokios yra jūsų galimybės.

4. Iš kur pirksite automobilį? Patikimesnis variantas – rinktis iš oficialios atstovybės ir taip tikėtis gauti garantiją bei tikrą automobilio istoriją. Kitas būdas – pirkti iš privataus asmens, tačiau tokiu atveju negausite jokių garantijų, tad reikia būti atsargiems.

5. Dauguma pirkėjų supranta būtinybę prieš perkant automobilį jį išbandyti. Tačiau patarimas būtų kitas – prieš priimant sprendimą išbandyti keletą kitų mašinų. Reikia įvertinti, ar automobiliu patogu važiuoti – juk juo teks įveikti tūkstančius kilometrų. Jeigu kažkas nepatinka (sėdėjimas, prietaisų valdymas, erdvės trūkumas), neverta tikėtis, kad šie trūkumai su laiku magiškai išnyks. Net jeigu ir perkate kelnes galvodami, kad po kažkiek laiko jos „prasinešios“, nepadarykite klaidos pirkdami erzinančių savybių turintį automobilį.

6. Pirmojo automobilio pirkimo procesas įprastai turėtų kelti stresą. Sumaištį gali kelti ir pardavėjo giesmelės jums visiškai nesuprantamais terminais. Tad svarbu išlikti ramiam, galvoti savo galva ir nepasiduoti kitų įtakai. Jeigu kažkas neaišku, prašykite draugo ar šeimos nario pagalbos.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)