Automobilių ekspertai siūlo vadovautis keliais patarimais, kurie padės išsirinkti ne tik jūsų poreikius geriausiai atitinkančią transporto priemonę, bet ir tą, kuri nesukels papildomų sunkumų ir geriausiai prisiderins prie dažnai nenuspėjamo miesto ritmo.

Patogiau – kompaktiškesni

Dydis – vienas svarbiausių kriterijų ieškant automobilio miestui. Jei gyvenate vienas ir kiekvieną rytą nereikia vežti vaikų į darželį ar mokyklą, specialistai siūlo rinktis kompaktiškesnį automobilį, teigiama pranešime spaudai.

„Dideli, ilgi ir platūs automobiliai nepatogūs važinėtis didmiesčiuose. Iš šalies jie gal ir atrodo įspūdingai, tačiau praktiškai jų dydis lieka neišnaudotas. Juos sunku valdyti, jie nepritaikyti greitai ir patogiai įsiterpti tarp kitų automobilių. Mažesnis automobilis ne tik lengviau manevruos gatvėmis, bet ir bus ekonomiškesnis“, – sako Nerijus Paketūras, transporto priemonių skelbimų portalo projekto vadovas.

Jo teigimu, būna, kad vairuotojai automobilį nusiperka vadovaudamiesi emocijomis, tačiau kasdien važinėjant gatvėmis, svarbiau ne emocijos, o praktiškumas.

„Patogiau, kai durelės neatsidaro per plačiai ir nėra rizikos lipant iš automobilio užkliudyti šalia stovinčią transporto priemonę. Kad būtų dar lengviau manevruoti ir statyti automobilį, patariama pasidomėti, ar jis turi papildomą įrangą – atstumo jutiklius, galinio vaizdo kameras, vaizdą iš viršaus generuojančias kameras”, – teigia N. Paketūras.

Pernelyg galingi – nerekomenduojami

Nors kartais malonu spustelėti pedalą ir pajusti automobilio greitį, tačiau kasdieniam naudojimui mieste itin galingo automobilio rinktis nevertėtų dėl galiojančių greičio apribojimų.

Važinėjimui mieste N. Paketūras pataria ieškoti vidutinio galingumo hibridinio automobilio, kurio variklis išvystytų ne daugiau 140 arklio galių (AG).

Specialistas rekomenduoja nesirinkti automobilio, kuris varomas visais keturiais ratais: „Miesto keliai tvarkingi, be to, žiemą daugelis gatvių yra nuolat valomos, todėl keturiais ratais varoma transporto priemonė paprasčiausiai nebūtina“.

Prioritetas – taupesniems

Stoviniuojant spūstyse arba laukiant žalios šviesoforo šviesos sankryžoje, pravartu automobilyje turėti „Stop/Start“ sistemą, kuri išjungia variklį, o nuspaudus akceleratoriaus pedalą, vėl jį užveda.

Šią sistemą turintis automobilis sutaupys degalų ir mažiau terš aplinką. N. Paketūro teigimu, „Stop/Start“ sistema, priešingai nei manoma, nėra prabangos elementas – ji montuojama ir žemesnės klasės kompaktiškuose automobiliuose.

Atsižvelgiant į taupumą ir faktą, jog mieste per metus nenuvažiuojama daugiau nei 30 tūkst. kilometrų, finansiškai naudingiau rinktis hibridinį automobilį. Tokie automobiliai pasiteisina tada, kada reikia dažnai stoviniuoti, bei žiemą, kada svarbu, jog automobilis greitai įšiltų.

Dar vienas privalumas važinėjant mieste – sklandžiai pavaras junginėjanti automatinė pavarų dėžė. Tiesa, automobilių rinkos ekspertas sako, kad renkantis automobilį su automatine pavarų dėže, reikia būti atsargiems, nes pigesnės automobilių markės kartais turi robotizuotas dėžes, kurios sklandžiai neveikia ir patikimumu nepasižymi.

Automobiliai su aukštesne prošvaisa

„Kartais iš vairuotojų tenka išgirsti – nusipirkau per žemą automobilį. Tikėtina, jog bandydami įveikti kokią nors kliūtį senamiesčio gatvėje, jie už grindinio užkabino išmetimo sistemos bakelį ar dunktelėjo į automobilio dugną. Kad taip nenutiktų, reiktų rinktis automobilius su aukštesne prošvaisa, t.y. atstumu nuo atraminio paviršiaus, šiuo atveju gatvės, iki žemiausio centrinės automobilio dalies taško“, – sako N. Paketūras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)