Apie 22.00 val. patruliuodami Šviesos gatvėje pareigūnai pastebėjo automobilį „Audi 80 Avant“, kuris gana dideliu greičiu važiavo Sabališkių gatvės link. Pareigūnams pamatavus tolstančio automobilio greitį, buvo užfiksuotas 116 km/val. greitis, kai šioje vietoje leistinas maksimalus greitis yra 50 km/val. Įjungę šviesos ir garso signalus pareigūnai sustabdė minėtą automobilį. Kaip vėliau paaiškėjo, automobilį vairavo dar dvejų metų vairavimo stažo neturintis Elektrėnų gyventojas P. P.

Jaunajam greičio mėgėjui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 124 str. 6 d., kuris numato, kad nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų ir šešių mėnesių ir vairuotojams.

Reido metu nustatyti dar 6 Kelių eismo taisyklių pažeidimai: 3 pažeidimai pagal LR ATPK 134 str. (Naudojimosi saugos diržais, taip pat motociklininko šalmais tvarkos pažeidimas), 1 pažeidimas pagal LR ATPK 124 str. 3 d. (Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų), 1 pažeidimas pagal LR ATPK 124 str. 4 d. (Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų, o vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – baudą nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių) ir 1 pažeidimas pagal LR ATPK 123 str. 1 d. (Transporto priemonių, neįregistruotų (neperregistruotų) nustatyta tvarka arba be valstybinės techninės apžiūros, arba turinčių gedimų, dėl kurių Kelių eismo taisyklės draudžia važiuoti, arba neturint vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka išduoto leidimo naudotis kelių transporto priemone su stiklais, kurių šviesos laidumas mažesnis negu leistina, vairavimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki vieno šimto penkiasdešimties litų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)