„Atstovauti Vilniui yra, ir garbė, ir atsakomybė. Ypači kad Vilnius jau šiandien ruošiasi ir jau netrukus pasitinka svarbią sukaktį – 700 metų jubiliejų. Šiame kontekste jūsų misija yra dar svarbesnė. Didžiuokitės Vilniumi ir dalinkytės šia žinia bei kvieskite visą Lietuvą švęsti kartu“, – išlydėdama motociklinkus kalbėjo Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Kasmet su „Ryterna Modul Mototourism Rally“ į kelionę aplink Lietuvą, startavę iš bet kurio šalies taško, leidžiasi apie 1000 motociklininkų. Parengti maršrutai driekiasi per visai Lietuvai svarbias vietas ir kiekviena komanda per dieną spėja atrasti per 20 įvairių kultūrinių ir pažintinių objektų.

„Tikiuosi, kad šis, dvyliktas, ralis kažkada išaugs ir iki šimtojo“, – linkėjo E. Tamošiūnaitė.

2022-ieji Lietuvoje paskelbti Lietuvos Katalikų bažnyčiios kronikos ir pasaulinio garso lietuvio Jono Meko metais. O taip pat Lietuvos karaimų metais, Lietuvos Krepšinio šimtmečio, monsinjoro Kazimiero Vasiliausko, Gyvūnų gerovės, Romo Kalantos ir pirmojo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės knygų leidėjo, vertėjo, rašytojo Pranciškaus Skorinos metais. Vienas iš unikalių būdų juos įprasminti – dvyliktą kartą Lietuvoje vyksiantis intelektualus motociklininkų ralis „Ryterna modul Mototourism rally“. Taip pat tradiciškai dalyviai šiemet lankys ir Lietuvos mažasias kultūros sostines.

„Nors ir 12-as, yra kaip pirmą kartą – unikalus ir nepakartojamas. Kitais metais bus jau kitos istorijos, temos, aktualijos, objektai ir žmonės. Kai kurios durys atveriamos ir kai kurie žmonės pasitinka tik ralio dieną. Nemažai istorijų ypatingai "sužiba" ir palieka didžiausią emociją tik ralio temų kontekste ir kai keliaujame visi kartu“, – sakė viena pagrindių renginio organizatorių Birutė Vaitkutė.

„Ryterna Modul Mototourism Rally“ startas laukia jau šeštadienį, rugpūčio 20-ąją, visoje Lietuvoje. Iškilmingas finišas sukvies dalyvius į Kauno Rotušės aikštę. Turiningiausią kelionę įveikusi komanda bus apdovanota Kauno miesto mero taure.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją