„Supermoto“ – tai motokroso ir žiedinių varžybų derinys. Didžiąją trasos dalį, apie 70 proc., sudaro asfaltas, dar 30 proc. – bekelė, motokroso trasa. Šioje trasoje važiuojama specialiai jai pritaikytais motociklais: dideli priekiniai stabdžiai, beveik identiški žiedinei trasai skirto motociklo ratai, kietesni nei krosinio motociklo amortizatoriai ir t.t.

Į Lietuvai atstovausiančią rinktinę pateko vieni stipriausių Lietuvos „supermoto“ varžybų stilistiką įvaldę motociklininkai: Povilas Leckas, daugkartinis Lietuvos, Latvijos ir Estijos čempionas, varžybose dalyvaujantis nuo 2011-ųjų, Vidmantas Vaidinauskas, šiuo metu užimantis antrąją vietą Lietuvos „Supermoto“ metinėje įskaitoje, Vladas Gončarovas, į „supermoto“ atėjęs iš motokroso-enduro varžybų.

Lietuvos "Supermoto" rinktinė

Visi trys sportininkai ne tik pamėgę „supermoto“ stilistiką, bet ir yra savo klasėse čempionai, žinomi motociklininkų bendruomenėje. Pavyzdžiui, V. Vaidinauskas yra iškopęs aukštai ne tik Lietuvos „supermoto“ absoliučioje įskaitoje, bet ir Estijoje yra trečias. V. Gončarovas per trejus važiavimo „supermoto“ varžybose metus sugebėjo užkopti į savo klasės viršūnę, be to, savo klasėje yra lyderių trejetuke ir Estijoje bei Latvijoje.

Drauge su ekipa į Prancūziją iškeliauja ir Rolandas Pikul, motociklų sporto bendruomenėje puikiai žinomas „plieninių žirgų“ meistras, bei Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)