Sezonas prasideda jau šį savaitgalį Kairiuose šalia Klaipėdos. Čia startuos Lietuvos Cross Country čempionato pirmasis etapas. Organizatorius – sporto klubas „Kirai“. Etapui jau užsiregistravo apie 210 dalyvių. Dėl karantino varžybos vyks be žiūrovų, tačiau tai nemažina intrigos ir šios disciplinos populiarumo.

„Atletai po žiemos pasiilgę veiksmo, todėl Klaipėdoje sulauksime didelio sportininkų būrio. Motokrosas, Cross Country ir Enduro Lietuvoje labai sparčiai populiarėja, ateina nauja jaunų sportininkų karta, todėl sezono atidarymo varžybose kovos netrūks“, - sako R. Benediktavičius.

LMSF prezidento teigimu, motokrosą ir jam giminiškas disciplinas labai išpopuliarino Lietuvos sportininkai, pasiekę puikių rezultatų ne tik Europos, bet ir pasauliniame lygmenyje. Žvelgdamas į šių metų motosporto varžybų kalendorių, LMSF prezidentas žada įdomią kovą motokroso Moterų klasėje, kuri pernai buvo paskelbta čempionatine.

„Pirmąja čempione tapo Adrija Skudutytė. Pernai ant motociklo nuo keturračio persėdusi Austėja Tamuliūnaitė sėkmingai adaptavosi šioje disciplinoje ir iškovojo sidabrą. Todėl šiemet tarp merginų užvirs kova be kompromisų“, - žada R. Benediktavičius.

Motociklų plento žiedo varžybos taip pat labai populiarėja, į žiedą („Street“ klasę) ateina vis daugiau motociklininkų, kurie nori lenktyniauti ne gatvėse, o semtis profesionalumo uždarose trasose. Šiemet į Lietuvą turėtų atvažiuoti sportininkai iš Latvijos ir Estijos, nes varžybos Kačerginėje įtrauktos į Baltijos šalių čempionato kalendorių.

„Prie žiedo disciplinos populiarinimo labai prisidėjo praėjusių metų „Superbike“ klasės Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas Šarūnas Pladas. Jis pernai pagerino ir Nemuno žiedo, ir Bikernieki rato įveikimo rekordą. Beje, prieš dešimtį metų pasekto Nemuno žiedo rekordo autorius buvo tas pats Šarūnas Pladas. Jis – kuklus žmogus, nesigiria savo pasiekimais. Tačiau, mano galva, Šarūnas yra stambaus kalibro žvaigždė“, - komentavo R. Benediktavičius.

LMSF vadovas taip pat atkreipia dėmesį, kad šiemet Lietuvoje startuos motokroso „Vaikų taurės“ varžybos. Jos nebus čempionatinės, tačiau tai bus puiki proga vaikams žengti pirmuosius žingsnius šioje sporto šakoje.

Lietuvos atletai dalyvaus tarptautinėse varžybose

Praėjęs motosporto sezonas, nepaisant karantino suvaržymų, pajėgiausiems Lietuvos atletams, lenktyniaujantiems užsienyje, buvo labai įvairus ir kokybiškas. Arminas Jasikonis prieš lemtingą traumą pasaulio motokroso čempionato įskaitoje buvo pakilęs iki neregėtų aukštumų - į trečiąją vietą. Lietuvos atletas atsigauna po sužeidimų, intensyviai treniruojasi stovykloje Italijoje ir šiemet stengsis sugrįžti į pasaulio elitą. Jis yra įkvėpimo šaltinis daugeliui jaunųjų Lietuvos sportininkų.

Greičiausio Dakaro vienišiaus titulą iškovojęs ir labai prisidėjęs Lietuvoje populiarinant motokrosą bei Enduro varžybas Arūnas Gelažninkas atsigauna po traumos, patirtos Dubajaus „Baja“ ralyje ir pasirodys ne vienose tarptautinėse varžybose.

Dovydas Karka žada dalyvauti ne tik Lietuvos motokroso čempionate. Jis pasirašė sutartį su Šveicarijos „Yamaha“ komanda, taigi tikrai varžysis šios šalies ir Europos čempionate.

Beje, Šiauliuose turėtų įvykti Europos čempionato etapas, kuriame varžysis 65, 85cc (jauniai) ir Moterų klasės dalyvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)