„Jos neatrodo kaip kelionėms po Lietuvą skirtos knygos. Tačiau jos yra tikrosios prasmingų kelionių po Lietuvą knygos. Jos slepia tiek istorijų, kad užtektų dar 100 ralių. Šiemet per 12 metų mūsų aplankytų objektų skaičius viršijo 600. Mūsų klausia – iš kur? Štai mūsų vieša paslaptis. Šį kartą ta buvo šios knygos: Kardinolo Sigito Tamkevičiaus knyga „Priespaudos kovos ir nelaisvės metai“, knyga „Savas tarp savų“ Šventosios Romos katalikų bažnyčios kardinolo Vincento Sladkevičiaus gimimo 100-mečiui, žinomo fotomenininko fotografijų albumas „Neramūs keliautojai“, „Semeniškių idilės“ – Jono Meko poetiniai kūriniai apie gimtąjį kaimą, bei Jono Meko laiškai šeimai ir kt.

Kartais reikia pasigilinti, kad atrasti istoriją, dėl kurios verta keliauti. Todėl buvo objektų, kuriems teko skirti daugiau pastangų. Bet tuo pačiu buvo ir daug vasariškų ir linksmų objektų, tradicinių mažųjų kultūros sostinių ir daug susitikimų su nuoširdžiais žmonėmis", – sakė organizatorė Birutė Vaitkutė.

Motociklininkai vieną dieną pažindami paminėjo: Krepšinio šimtmečio metus, Lietuvos bažnyčios katalikų kronikos, Romo Kalantos, Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko, Karaimų, Gyvūnų gerovės metus.

Dalyviai aplankė Lietuvos mažąsias kultūros sostines: Panemunėlį, Tiltagalius, Juodupė, Dusetas, Kavarską, Vyžuonas. Čia juos svetingai su vaišėmis ir užduotimis pasitiko bendruomenės ir vietiniai gyventojai.

Po 10 valandų turiningos kelionės po Lietuvą dalyviai veždami vėliavas finišavo iškilmingai Kauno Rotušės aikštėje. Buvo galima matyti džiaugsmingus veidus pasipuošusius savo miestų - Alytaus, Druskininkų, Jurbarko, Kaišiadorių, Kauno, Klaipėdos rajono, Kretingos, Mažeikių, Pakruojo, Panevėžio, Rietavo, Rokiškio, Skuodo, Tauragės, Ukmergės, Utenos, Vilniaus vėliavomis. Dalyviams finišą dovanojo Kauno miesto savivaldybė. Taip pat renginį iš dalies finansavo Kultūros paveldo departamentas prie Lietuvos Kultūros ministerijos. Tarp renginio partnerių – „Zepter Lietuva“ dovanojanti išskirtinius trofėjus laimėtojams bei „Vostok Europe“ laikrodžių gamintojas. Renginio partneriai Lietuvos kelių policija, Lietuvos Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, „Regitra“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją