K. Mieliausko startas – jo gimtuosiuose Druskininkuose. Praėjusį penktadienį druskininkiečiai su miesto savivaldybe jam surengė iškilmingas išlydėtuves, o ankstų šeštadienio rytą jis išjudėjo į rytus. Per Lietuvą, Latviją iki pirmojo pasienio punkto – Rusijos. Kolegos rekomendavo nusukti nuo pagrindinio kelio ir kirsti sieną ties Grebnova. Ir iš tiesų, automobilių ir vilkikų eilės ten nebuvo, prieš Karolį pasienio punkte laukė vos 5 automobiliai. Tačiau net ir be eilės sienos kirtimas užtruko 4 valandas.

„Nors prieš mane buvo vos 5 automobiliai, vis vien užtrukome. Tačiau nustebino puikus Rusijos pasieniečių aptarnavimas. Nors laukėm ilgai, laiką praleidom tikrai gerai. Jie klausinėjo kur ir kaip važiuosiu, daug juokėmės, tad tos valandos praėjo tikrai greitai“, – nustebęs pasieniečių sukalbamumu pasakojo motociklininkas.

Negana to, kad per Grebnovą važiuoti nebuvo nei kiek greičiau, tai nuo Rusijos pasienio iki pagrindinio kelio į Maskvą druskininkiečiui teko 50 km važiuoti ištarkuotu žvyrkeliu. Kaip pats juokėsi – buvo gera proga išbandyti naujojo „KTM 790 Adventure“ važiuoklės darbą, ir su užduotimi motociklas susitvarkė puikiai.

Pirmąją dieną dėl prastovos muitinėje Karolis įveikė 600 km. Antrąją dieną Rusija keliautoją pasitiko lietumi. Porą valandų praleidęs liūtyje prasisklaidžius debesims jis atsistojo į kamštį link Maskvos.

„Rusijos keliai kol kas neleidžia spurtuoti. Iki Maskvos – vieni kelio remontai. Ir nors mes važiavome šeštadienį ir sekmadienį, savaitgalio dienomis, kelininkai dirbo, dirbo net 9 vakaro. Džiugu bent tai, kad keliai jau tikrai geresnės būklės, nei kad buvo prieš 5 metus. O kai baigėsi lietus, likus 100 km iki Maskvos atsistojome į kamštį. Sekmadienio vidurdienį. Tikriausiai maskviečiai po savaitgalio važiavo namo. 4 eismo juostos vos judėjo. Aišku, su motociklu judėti lengviau, galima važiuoti tarp automobilių“, – įspūdžiais dalinosi K. Mieliauskas.

Praleidęs porą valandų Maskvoje jis išjudėjo tolyn nuo Maskvos į rytus. Ir čia dar vienas įspūdį palikęs reginys: 150 km ilgio kamštis į Maskvą iš rytų.

„Neįsivaizduoju, kiek jie laiko praleidžia kelyje“, – kraipė galvą lietuvis.

Per dvi dienas jis įveikė beveik pusantro tūkstančio kilometrų ir antrąją kelionės naktį praleido Nižnij Novgorode. Patyręs keliautojas džiaugiasi, kad naujas motociklas vairuotoją vargina gerokai mažiau nei tikėjosi, važiavimą per liūtį palengvina ESP ir ABS sistemos.

Kelionė tęsiasi. Druskininkiečiui dar reikia įveikti 10 tūkst. km per Rusiją. Tada jis perskris Ramųjį vandenyną ir keliaus per visą Šiaurės Ameriką nuo Los Andželo iki Niujorko. Perskros Atlantą ir iš Londono rugsėjo 27 dieną grįš atgal į gimtuosius Druskininkus, kurie minės turizmo šventę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)