Sportininkai sekmadienį turėjo įveikti 358 kilometrus, iš kurių 240 sudarė greičio ruožas. Nors skaičiuojant Dakaro ralio atstumais tai gali pasirodyti vos vidutinio ilgumo diena, sportininkai atkreipė dėmesį, kad net pervažiavimai tarp bivako ir starto ar finišo čia driekiasi kalnų keliais, tad taip pat reikalauja susikaupimo ir išvargina.

Sniegas ir karštis tą pačią dieną

Praėjusiais metais iš Albanijos ralio nugalėtojo titulą parvežęs keturratininkas Antanas Kanopkinas po pirmosios dienos neslėpė, kad jau turėjo nuotykių: „Šiek tiek vienoje vietoje pasiklydau, tad nuvažiavau papildomus dešimt kilometrų. Kalnuose atstumus galima skaičiuoti kitaip, tad tas atstumas yra tikrai labai daug, bet svarbiausia, kad finišas pasiektas, o Albanija per pirmą dieną davė visko.“

Sportininkas pasakojo, kad teko važiuoti per įvairiausias dangas: nuo asfalto ir žvyro iki stambių akmenų ar skaldos. Tiesa, teko patirti ir skirtingas gamtos stichijas – lietų ir sniegą keitė 35 laipsnių karštis.

„Sunki pirmoji diena, bet vakare laikas atstatyti jėgas, eiti anksti miegoti ir rytoj vėl kilti į kovą“, – sekmadienį apibendrino A. Kanopkinas, keturračių įskaitoje po pirmos dienos užimantis trečiąją vietą.

Kitas „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos sportininkas Adomas Gančierius, po pirmosios dienos užėmęs antrąją vietą keturračių įskaitoje, taip pat sakė, kad diena nebuvo lengva.

„Pirmoji diena, sakyčiau, pragaras rojuje. Dėl vaizdų tai tiesiog rojus, bet dėl karščio – tikrų tikriausias pragaras. Jau šeštą ryto buvo daugiau nei trisdešimt laipsnių karščio, o kalnuose vietomis nėra vėjo, tad atrodo, kad net nėra deguonies. Tai labai vargina“, – pasakojo A. Gančierius.

Keturračiu važiuojantis sportininkas sakė, kad nepaisant gamtos keliamų iššūkių, diena buvo smagi ir be jokių nuostolių ir gedimų. Tiesa, pasitaikė viena smulki navigacinė klaida, tačiau tai nesutrukdė užimti antrosios vietos.

Pirmadienį dalyvių laukia 190 kilometrų kilpinis greičio ruožas – sportininkai startuos ir finišuos tame pačiame bivake. Antros lenktynių dienos trasa drieksis šiaurine Albanijos dalimi, šalia Juodkalnijos bei Serbijos sienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją