Dvi valandas truksiančiose lenktynėse varžysis komandos, sudarytos iš dviejų žmonių. Dalyvauti galės ne tik sportininkai, bet ir mėgėjai – nors visi važiuos drauge, sportininkams ir mėgėjams bus atskiros įskaitos.

Kaip teigia lenktynes organizuojančio motociklų sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas, motociklų ištvermės varžybos pasižymi tuo, kad čia rezultatą dažnai lemia ne galingas motociklas ar geras vieno rato įveikimo laikas, bet komandinė strategija ir ištvermė.

„Šių varžybų specifinė sudedamoji dalis yra starto procedūra, kai po starto signalo sportininkai turi bėgti prie savo motociklų, užšokę ant jų kuo greičiau užvesti variklį ir išvažiuoti į trasą. Nors varžybų dalyviai per dvi valandas nuvažiuoja tikrai daug kilometrų, lenktynių pabaigoje pirmaujančias komandas dažnai skiria vos kelios sekundės. Nekantriai laukiame šių varžybų, nes bus tikrai labai įdomu“, – sako A. Dautartas.

Taip pat, anot jo, motociklininkams papildomas išbandymas bus ir nelygi „Nemuno žiedo“ trasos danga – dėl nelygumų atsirandanti vibracija patikrina ir technikos, ir vairuotojų gebėjimus.

A. Dautartas sako, kad užsienyje tokios varžybos yra gana populiarios. „Coffee Racers“ jas jau dukart organizavo Estijoje.

„Liqui Moly Endurance“ varžybos vyks šeštadienio vakarą, o prieš tai dalyviai visą dieną galės treniruotis – vyks „Coffee Racers“ organizuojamos treniruotės. Norintieji dalyvauti treniruotėse ir varžybose turi užsiregistruoti į svetainėje www.crmoto.eu. Komandos į varžybas bus registruojamos varžybų dieną trasoje iki pietų pertraukos. Varžybų dalyviams reiks turėti techniškai tvarkingą motociklą ir aprangą, prieš varžybas visi jų dalyviai bus supažindinti su taisyklėmis ir saugumo reikalavimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)