„Būdami šio intelektualaus ralio rėmėjais džiaugiamės, kad prisidedame prie mūsų visų kultūros augimo bei pažinimo džiaugsmo. 12 kartą vykstantis renginys atrodytų jau visiems mums žinomas, tačiau su istorijos pasakojimu kaskart vis kaip naujas. Mes – „Ryterna modul“, manome, pažinimas ypač svarbu šiais laikais. Tai yra be galo svarbus tikslas kiekvienam dėl kurio ne tik smagu, bet ir būtina keliauti, orientuotis, planuoti ir net varžytis“, – sakė ralio pagrindinio rėmėjo atstovas Andrius Orlovas.

Andrius Orlovas

Specialios nominacijos už istorijos pažinimą

Tradicinis kultūrinis intelektualus motociklininkų ralis startavo su aktualiomis 2022 metų temomis.

Motociklininkai vieną dieną pažindami paminėjo: Krepšinio šimtmečio metus, Lietuvos bažnyčios katalikų kronikos, Romo Kalantos, Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko, Karaimų, Gyvūnų gerovės metus.

Mototurizmo ralis

„Norime nuoširdžiai pasveikinti ir pasidžiaugti kultūrinio ralio „Ryterna modul Mototourism Rally 2022 Lietuva“ dalyvių užsidegimu keliaujant aplankyti ir svarbias šių metų atmintinas, istorines vietas, prisiliesti prie tautos atmintį gaivinančių kultūros paveldo ženklų. Šie metai paskelbti Lietuvos katalikų Bažnyčios Kronikos, Lietuvos karaimų, spaustuvininko Pranciškaus Skorinos ir disidento Romo Kalantos metais. Tikimės, kad savo kelyje susipažinę su kultūros paveldo objektais, pasakojančiais apie šių asmenybių, reiškinių, Lietuvai svarbios tautinės mažumos gyvenimą, dalyviai grįžo dvasiškai praturtėję, praplėtę akiratį ir užsidegę pažinti daugiau. Svarbu ne vien įveikti kilometrai, o ir juose patirti įspūdžiai. Kultūros paveldas suteikia galimybę įdomiau gyventi, keliauti“, – sakė Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktorius Vidmantas Bezaras.

Vidmantas Bezaras

Jau ne vienus metus kartu renginį kuria ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Sveikindama ir palaikydama atsakingo keliavimo misiją, Nacionalinė biblioteka ir šiais metais įsteigė tris nominacijas tiems renginio dalyviams, kurie aplankys daugiausia Nacionalinės bibliotekos ekspertų rekomenduotų šio ralio maršruto objektų.

„Kultūros įvairovė – tikroji kelionių ir pasaulio pažinimo varomoji jėga. Šį teiginį puikiausiai įrodo jau 12 metų gyvuojanti intelektualaus mototuristinio ralio tradicija. Kelionėse mes ne tik patiriame įspūdžių, atrandame naujas vietas, plečiame akiratį, bet ir turime puikią galimybę pažinti savo šalies istorijos ir kultūros įvairovę. Lietuva yra nuostabi ir labai skirtinga. Linkiu, kad nauji atradimai paskatintų norą dar daugiau keliauti ir pažinti“, – sakė LNB generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.

Renaldas Gudauskas

Net 20 savivaldybių delegavo garbingai misijai

Daugiau kaip 20 savivaldybių oficialiai delegavo ir išlydėjo ralio dalyvius į šią prasmingą kelionę. Savo miestams atstovavo Alytaus, Druskininkų, Jurbarko, Kaišiadorių, Kauno, Klaipėdos rajono, Kretingos, Mažeikių, Pakruojo, Panevėžio, Rietavo, Rokiškio, Skuodo, Tauragės, Ukmergės, Utenos, Vilniaus motociklininkai. Jų intelektualią dešimties valandų kelionę vainikavo iškilmingas finišas Kauno Rotušės aikštėje. Dalyviams finišą dovanojo Kauno miesto savivaldybė. Taip pat renginį iš dalies finansavo Kultūros paveldo departamentas prie Lietuvos Kultūros ministerijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją