„Yamatechos“ vadovas Mantas Rimeikis žada, kad bandymams bus paruošta apie 20 motociklų, o tam, kad išbandytumėte vienus populiariausių pasaulyje motociklų, jokios išankstinės registracijos nereikia.

„Tereikės turėti vairuotojo pažymėjimą, įrodantį, kad asmuo gali vairuoti motociklą. Tam, kad išbandytumėte motociklus, su negalingesniais nei 125 kub.cm, varikliais, pakaks ir B kategorijos vairuotojo pažymėjimo, su atitinkamu kodu leidžiančiu vairuoti lengvąjį motociklą“, – tvirtino „Yamaha MT Tour“ organizatorius Lietuvoje.

Gausus motociklų kiekis kiekvienam norinčiam leis pajusti skirtumus tarp skirtingų galingumų ir komplektacijų motociklų. „Ne kartą teko susidurti su situacija, kuomet į saloną atkeliavęs klientas tvirtina norintis įsigyti galingiausią motociklų gamos versiją, tačiau išbandęs mažiau galingus, supranta, kad jam silpnesnio motociklo dovanojamos galios ir emocijų visiškai pakanka, o ypač tai pasakytina apie 7 modelių MT gamą, kurios net ir ne patys galingiausi modeliai sužavi skirtingų poreikių motociklininkus“, – įsitikinęs M.Rimeikis.

Yamaha MT modelių sunkvežimis

Beje, „Yamaha MT-07“ modelis tinkamas variantas ir pradedančiajam motociklininkui, turinčiam A1 kategoriją. „Mes juokaujame, kad vienu šūviu galima nušauti du zuikius. Pradedantiems motociklininkams, turintiems A1 kategoriją ir negalintiems vairuoti galingesnių nei 35kW motociklų, tačiau svajojantiems apie MT-07 modelį, mes siūlome galimybę sumažinti galią, įteikti savininkui tai patvirtinančius sertifikatus, kad motociklas būtų tinkamas vairuoti su A1 kategorija, o praėjus terminui, motociklo galią padidinti iki pradinės“, – pasakoja M. Rimeikis pabrėždamas, kad „Yamaha MT Tour“ metu bus galima pamėginti skirtingo galingumo motociklus.

Jau devynerius metus, nuo tada, kai buvo pristatytas pirmasis „Yamha MT–09“, MT modelių linija „Yamaha“ gamoje yra tarytum wasabi šalia lietuvių pamėgtų sušių – jie patys aštriausi, greitos ir agresyvios technikos įspūdį kuriantys ne tik dėl pasirinktos dizaino krypties, bet ir dėl savo techninių savybių. Ne veltui MT šifruojama, kaip „Master of torque“ – „Sukimo momento meistras“.

MT serijos kūrėjai tikina, kad Japoniją visi įsivaizduoja, kaip ramią, nugludintą šalį ir visuomenę, kurioje viskas teka ramia vaga – čia nėra nieko pernelyg išsišokančio, tačiau kartu yra ir daug subkultūros, kurioje MT serijos dizaineriai bei inžinieriai ir sėmėsi įkvėpimo. Kaip sako jie patys, „iš tos Japonijos pusės, kuri dažniausiai lieka šešėlyje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją