Norėdama padėkoti motociklininkams už atsidavimą miestui ir miesto vardo garsinimą, Vilniaus miesto savivaldybė antradienį komandoms įteikė Vilniaus miesto vėliavą ir atstovavimo raštus.

„Džiaugiamės, kad organizuojamos tokios iniciatyvos, kaip „Ryterna Modul Mototourism Rally“. Tai ne tik galimybė aktyviai praleisti laiką, bet ir pažinti mūsų šalies kultūrinius objektus. Šiais metais ralis skirtas Baltijos kelio 30-mečiui. Išskirtiniu ralio maršrutu bus suteikta galimybė pažinti Baltijos kelio atminimo vietas. Šiandien išlydėjome Vilniaus miesto komandas, įteikdami sostinės vėliavą, tad tikimės, kad Vilniaus komandos sėkmingai įveiks ralio užduotis bei garsins Vilniaus miestą kituose Lietuvos regionuose“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės, mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

E. Tamošiūnaitė komandoms įteikė garbės atstovavimo raštus ir miesto vėliavą bei taip delegavo 77 motociklininkus, kurie kultūriniame ir pažintiniame ralyje po visą Lietuvą oficialiai atstovaus Vilniui.

Ralis supažindins su Baltijos kelio kūrėjais

Daugiau kaip tūkstantis dalyvių keliaus susipažinti su Baltijos kelio herojais – iniciatoriais, rizikavusiais, bet kūrusiais šią visai Lietuvai svarbią iniciatyvą.

„Esame įsitikinę, kad Baltijos kelias – tai pirmiausia ne pats kelias, o žmonės, kurie jį sukūrė ir jame dalyvavo. Susitikti su tais žmonėmis yra geriausias būdas pajausti tuometinio Baltijos kelio dvasią. Juk tuomet tai nebuvo tiesiog stovėjimas kelyje, tai galėjo kainuoti gyvenimus. Kaip jie sukūrė tokį reiškinį be mobilių telefonų ir net be interneto bei socialinių tinklų? Kaip tai svarbu, dar kartą įsitikinome, kai pradėjome ieškoti Baltijos kelio herojų ir supratome, kad dėl jų garbingo amžiaus lieka vis mažiau laiko visa tai išgirsti iš jų pačių lūpų“, – sakė ralio organizatorė Birutė Vaitkutė.

Nacionalinę iniciatyvą globoja UNESCO

Iniciatyvą globoja Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija ir Lietuvos Respublikos Seimo kultūros komitetas.

„Baltijos kelias buvo milžiniškas tokio pobūdžio renginys, savotiškas Baltijos šalių Nepriklausomybės referendumas, pakankamai aiškiai deklaravęs pasauliui ir mums patiems, kad gana, Antrasis pasaulinis karas mūsų regione turi baigtis ir Sovietų Sąjungos okupuotos teritorijos – išlaisvintos. Tokie judėjimai ir yra būtent tos, bendruomenių atminties iniciatyvos, kurios skatintinos ir remtinos. Todėl ir Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija šių metų intelektualiam raliui „Ryterna modul Mototourism rally“ suteikė savo globą“, – teigė Lietuvos UNESCO nacionalinės komisijos narys Rimvydas Laužikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją