Trumpiausią metų naktį enduro motociklininkai išbandys savo jėgas pirmajame tokio formato motociklų maratone, kuriame nebus pirmos, antros ar trečios vietos laimėtojų. Laimės visi, kurie įveiks tūkstančio kilometrų trasą bekele per 24 val. Organizatoriai tai vadina rimtu išbandymu visiems „soft“ enduro motociklininkams. Dalyviams prireiks ne tik ištvermės, strateginio mąstymo, tačiau ir sąmoningumo. „Važiuosime per žvyrą, miško kelius, laukus, servitutinius kelius. Visi dalyviai privalės griežtai laikyti kelių eismo taisyklių ir važiuoti tikrai labai atsakingai. Negadinsime gamtos, sąmanų, nevažiuosime ten, kur negalima“ – pabrėžia maratono organizatorius, „Softenduro.lt“ klubo įkūrėjas Rytis Stankevičius.

Motociklininkai maratone važiuos komandomis, kurias sudarys mažiausiai du žmonės. Tai, pasak, organizatorių, būtina sąlyga užtikrinti saugumą. Tiesa, kadangi komandoje maksimalus žmonių skaičius nėra ribojamas bus ir tokių, kurie važiuos penkiese ar net aštuoniese. Tokiame maratone dalyvauti gali visi pilnai legalūs motociklai, t.y. techniškai tvarkingos ir registruotos transporto priemonės. Fizinis pasirengimas šiam maratonui nėra būtinas. Daug reikalingesnė asmeninė savybė – strateginis mąstymas bei sąmoningumas.

Organizatoriai taip pat žada dar nematytų vaizdų.

„Kurdamas šį maršrutą nuvažiavau 2250 km. ieškodamas ir atrinkinėdamas naujus kelius. Nors Lietuvoje kasmet vyksta keli didesni bekelės motociklų renginiai, kuriuose motociklininkai gali išbandyti savo jėgas, mes į sunkiųjų enduro motociklų sportą siūlome pasižiūrėti visiškai kitokiu kampu. Šiuo maratonu siekiame ne tik paskatinti protingą motociklų vairavimą, bet ir atrasti naujų, dar nematytų trasų, įdomių Lietuvos vietovių. Tokių, kurių tikrai niekada neatrastum važiuodamas automobiliu. Taigi, maratono dalyviai turės puikią progą pamatyti dar neatrastų vietų“ – sako R. Stankevičius.

Visų sėkmingai įveikusių 1000 km. bekelės trasą lauks specialūs sertifikatai, rėmėjų dovanos ir smagus laikas sodyboje su visa enduro bendruomene. Maratono organizatoriai – „Softenduro.lt“ klubas bei šio klubo įkūrėjas R. Stankevičius pabrėžia, jog maratonas buvo organizuojamas siekiant suburti enduro motociklų mylėtojus į vieną vietą, stiprinti šią bendruomenę ir pasidalinti savo patirtimis.

„Akivaizdu, kad enduro bendruomenė nori naujų renginių, naujų patirčių, naujų nuotykių. Todėl jau liepos mėnesį planuojame kitą iššūkį – 500 km. maratoną, kuris bus dvigubai trumpesnis už šį, tačiau pareikalaus dvigubai daugiau jėgų. Ruošdamas trasą 1000 km. maratonui susidūriau ir su ekstremaliomis sąlygomis – ypač klampiu smėliu, pelkėmis, miškovėžio provėžomis. Viso to išvengsime šiame maratone, tačiau bus 500 km. maratone, kurį taip pat reikės įveikti per 24 val. Taigi, šis – 1000 km. maratonas bus puikus apšilimas“, – sako R. Stankevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją