Todėl Lietuvos Moto Sporto Federacija (LMSF) su prezidente Giedre Janušauske priešakyje bei „Rough Travel“ ir bene garsiausias Lietuvos motociklininkas Arūnas Gelažninkas sujungė jėgas, siekdami pritraukti daugiau moterų išbandyti ir išmokti ką reiškia bekele važiuoti motociklu.

Prieš projektą Arūnas Gelažninkas sutiko nemokamai treniruoti vieną merginą, o „Rough Travel“ įsteigė puikų prizą – treniruotes Dubajuje su paketu „viskas įskaičiuota“.

„Dėl šio tandemo pritraukėme trigubai daugiau merginų nei tikėtasi. Kol nebuvo aišku kokia treniruotė ir koks prizas laukia, užsiregistravo vos 12 merginų. Visos jos buvo pažįstamos moto bendruomenei. Tačiau, kai paviešinome, kad nugalėtoja keliaus treniruotis į Dubajų, kad treneriai bus profesionalai, moterų skaičius išaugo iki 37 ir didžioji jų dalis naujai prisijungė prie bendruomenės“, – sako projekto bendraautorė Emilija Gelažninkienė.

„Aš nesitikėjau, kad mes turime šitiek aktyvių merginų, atėjus į šią poziciją vienas iš tikslų ir buvo - pradėti auginti moterų motociklininkių bendruomenę, būtent tokių projektų dėka, turime aiškius ir džiuginančius rezultatus, tikiu, kad nesustosime ir apjungsime dar daugiau moterų, nes moterys tikrai gali“, - džiaugėsi LSMF prezidentė Giedrė Janušauskė

Tikslas – geriau valdyti motociklą ir susirasti lėšų savo veiklai.

Moterys mokėsi taisyklingos važiavimo technikos, vairavo įvairiomis sąlygomis, sužinojo kaip pristatyti save pasauliui, išmoko sporto marketingo pagrindų, rašoma pranešime spaudai.

„Merginos į tai pažiūrėjo labai rimtai ir paruošė daugybę puikios medžiagos, dalinosi savo treniruotėmis socialiniuose tinkluose taip kviesdamos kitas merginas prisijungti. Jau dabar ieškome galimybių nugalėtojai Lietuvos čempionei Adrijai Skudutytei ne tik treniruotis, o ir startuoti Dubajuje vyksiančiose varžybose“, – naujieną praneša Emilija Gelažninkienė.

Adrija Skudutytė būtų pirmoji lietuvė moteris, o greičiausiai ir pirmoji iš Baltijos šalių, kuri atstovautų savo šaliai Jungtiniuose Arabų Emyratuose Cross Country tipo varžybose. Tai būtų neįkainojama patirtis ir didelis žingsnis visai šaliai į priekį.

„Per tris treniruotes moterys tikrai patobulėjo. Reikėjo taikyti tokią techniką, kuri tiktų visoms. Iškart pamačiau progresą ir pačios moterys sakė, kad jaučia pagerėjusią techniką. Nesvarbu ar moteris, ar vyras, treniruotis grupėje yra labai naudinga, nes mes mokomės vieni iš kitų“, – pasakoja treneris Vytautas Bučas

Po stovyklos moterys pasidalino savo įspūdžiais.

Iš Šiaulių atvykusi dalyvė:

„Kai atvažiavau čia, buvau nusiteikusi, kad man ši klasė bus per sunki, nes važinėju BMW f650GS. Todėl galvojau paklausysiu ir išvažiuosiu. Bet kai pasakė, kad išskirstys į dvi grupes ir bus galima pasipraktikuoti, nusprendžiau pabandyti. Ir dar kai pamačiau, kad treniruos Arūnas Gelažninkas pagalvojau, kad tik pasvajot apie tokius dalykus galima. Labai paprastais žodžiais paaiškino kaip valdyti motociklą, o man tai naudinga, nes važinėju pirmą sezoną. Kitą kartą mieliau važiuočiau į treniruotes su merginų grupe“.

Viena iš projekto dalyvių:

„Mane labai motyvuoja tokie dalykai. Gavau geros patirties, emocijų, praktinių patarimų, kuriuos tikrai panaudosiu kelyje. Treniruočiausi ir mišrioje grupėje, bet su moterimis – daugiau drąsos.“

Pagrindinį prizą laimėjusi Adrija Skudutytė:

„Turiu pagrindus, tačiau suprantu, kad turiu tobulėti ir vytis aukštesniame lygyje esančias moteris. Trenerio patarimai labai padeda. Su profesionaliu treneriu treniruotis geriau, nes iškart išmoksti taisyklingą techniką. Stimulas varžytis buvo didelis, nes prizas wow – dar negirdėjau, kad kas įsteigtų tokio lygio prizą. Tačiau daugelis merginų nedrįsta, nes mano, kad per lėtai ar prastai važiuoja. Dubajaus kopų smėlyje tikriausiai tūkstantį kartų griūsiu, bet vis tiek įdomu pabandyti, nes čia tokių sąlygų nėra.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)