Viskas prasidės nuo kvalifikacinių važiavimų, po kurių paaiškės startinės motoakrobatų poros. Tada kiekvienas poros narys turės po minutę nustebinti trejetą teisėjų – patį Arą, pirmąjį Lietuvos kaskadininką Virginijų Žukauską bei motociklams neabejingą Vaidotą Baumilą. Šie išrinks stipresnįjį poros dalyvį ir ciklas užsisuks iš naujo, kol liks tik vienas varžybų dalyvis – čempionas.

„Kai žmonės pamato motoakrobatus, abejingų nelieka, tačiau Lietuvos problema – žmonės tiesiog neturi galimybės jų pamatyti, nes mūsų šalyje nevyksta jokių varžybų, o ir pasirodymų rengiama mažai, todėl ir organizuoju šias varžybas. Jų, kaip ir keleto ankstesnių, prie kurių esu prisidėjęs, idėja atsirado iš noro, kad žmonės susipažintų su šiuo įstabiu sportu“, – pasakojo Aras, kuris po čempionato ir pats atliks demonstracinį važiavimą.

Aras Gibieža yra stipriausias Lietuvos motoakrobatas, kur kas geriau žinomas už Tėvynės sienų, nei jos ribose. Dešimties metų jis jau važiavo motoroleriu, o šešiolikos dalyvavo pirmose savo varžybose, todėl nenuostabu, kad netrukus jis pelnė pergales varžybose ir tapo Europos čempionu. Šiomis dienomis motociklininkas daugiausia laiko leidžia užsienyje, kur pasirodo įvairiausiuose renginiuose – nuo turų po Indijos didmiesčius iki pasirodymų F1 lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)