Dėl didelio dalyvių skaičiaus motociklininkų grupės startas buvo skeltas net į tris dalis. Pirmieji teisėjo šūvį išgirdo patys pajėgiausi.

Motociklų sportas į Klaipėdos karinį poligoną sugrįžo po pertraukos. Tad trasa daugeliui atletų buvo nauja. Sportininkai dar treniruočių metu atkreipė dėmesį į labai klampų karinio poligono smėlį. Trasa sudėtinga ir visiškai nepanaši į Ruklos karinio poligono.

Priklausomai nuo klasės, važiavimai truko valandą, pusantros arba dvi. Aukščiausio meistriškumo sportininkai važiavo ilgiausiai.

Trasos ilgis 8 km, joje buvo gausu ne tik klampaus smėlio, bet ir drėgnų pelkėtų vietų bei gilių duobių. Žodžiu, tikras lietuviškas Dakaras, kuriame dalyviai ir klimpo, ir griuvo. Pelkėje kai kurie dalyviai įklimpdavo kelioms dešimtims minučių, bet labiausiai vargino smėlis.

Didžiausia intriga tapo Domantas Jazdauskas, Lietuvos motokroso MX1 klasės čempionas, nusprendęs šiais metais dalyvauti ir Cross Country čempionate. Iš viso planuojami 9 etapai. Tai – simbolinis Domanto žingsnis ir Dakaro link, nes sportininkas neslepia savo svajonės startuoti ir sunkiausiame pasaulio maratone.

Greičiausias Dakaro vienišius Arūnas Gelažninkas Kairiuose nestartavo po traumos, gautos Dubajuje, jis atliko komandos trenerio vaidmenį.

Trasą teigiamai įvertino ir Dakaro keturratininkas Laisvydas Kancius, stebėjęs varžybas iš šalies. Jis šiame poligone nemažai treniravosi, tad stebėjosi, kaip puikiai trasa paruošta varžyboms.

Domantas Jazdauskas

Greičiausi sportininkai

Absoliučioje motociklų įskaitoje greičiausias buvo Domantas Jazdauskas, jau po pirmojo posūkio išsiveržęs į priekį. Domantas pripažino, kad jam sunkiausia buvo važiuoti šlapia pelkėta vietove, kurioje krito daugybė sportininkų. “Ir aš buvau sustojęs, teko stumti motociklą. Jau vieną akimirką galvojau, kad varžybos man pasibaigė. Bet pavyko iškelti motociklą iš klampynės, tad labai džiaugiuosi rezultatu”, - finiše sakė Domantas Jazdauskas.

Jam įkandin finišavo Nerimantas Jucius. Abu atletai varžosi ir motokroso, ir ilgesnėse trasose.

Domantas Jazdauskas laimėjo ir Open klasėje. E1 klasėje greičiausias buvo Justas Kazakevičius, grįžęs po raktikaulio lūžio, patirto pernai. Enduro klasėje nugalėjo Nerimantas Jucius.

Po varžybų vyko ir 2020 metų Lietuvos Cross Country čempionų apdovanojimai, nes dėl pandemijos neįvyko planuotas Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) apdovanojimų renginys. Praėjusių metų čempionai bus apdovanojami po kiekvienos motosporto disciplinos pirmoj etapo: motokroso, Enduro, Supermoto, motociklų plento žiedo.

Domantas Jazdauskas

Nugalėtoju keturračių kategorijoje tapo ir Aivis Graudinš, taip tarsi pareikšdamas, kad šiemet ruošiasi apginti čempiono titulą. Tiesa, keturračiai, startavę po motociklų, važiavo sutrumpinta trasa, nes teisėjai šiai kategorijai panaikino pragariškai sunkias pelkės ir miško atkarpas. Nepaisant to, sportininkai gyrė organizatorių pastangas sukurti įdomias varžybas.

Balandžio 10 d. planuojamas antrasis motociklų Cross Country etapas, jis vyks Vievyje, „Crazy Fermoje“.

Rezultatai klasėse

Motociklai:

85cc klasė: Marius Adomaitis, Matas Strasevičius, Domas Butkus.
C klasė: Augustinas Bartkus, Justinas Juškevičius, Lukas Vasiliauskas.
C1: Mindaugas Sakalauskas, Martynas Čemerys, Rytis Lukošaitis.
E1: Justas Kazakevičius, Gustas Martinkėnas, Andrius Leskauskas.
E14+: Gytis Martinaitis, Justas Maksvytis, Kasparas Jančys.
E40+: Danielius Žostautas, Mindaugas Kaškonas, Viktoras Majys.
E50+: Kęstutis Gurčinas, Gintautas Igaris, Darius Kisielius.
Enduro: Nerimantas Jucius, Džiugas Kazakevičius, Rytis Garbačiauskas.
M: Saimonas Vespenderis, Giedrius Baškys, Donatas Petrikas.
Open: Domantas Jazdauskas, Liutauras Maciulevičius, Mindaugas Daugėla.

Keturračiai

Quad ATV: Nerijus Grabliauskas, Marius Kvetkauskas, Paulius Ruškys.
Quad Open: Aivis Graudinš, Robert Jankelevič, Marcin Wozniak.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)