Kiek daugiau nei mėnuo ir beveik 20 tūkst. kilometrų. Teik druskininkietis Karolis Mieliauskas praleido kelyje. Jis pervažiavo visą Aziją, skersai pervažiavo Šiaurės Ameriką ir užbaigė savo kelionę pervažiavęs Europą. Per tą laiką perskrido du, Ramųjį ir Atlanto vandenynus. Dėl muitinės užlaikyto motociklo jo kelionė buvo du kartus pakibusi ant plauko, tačiau galiausiai lietuvis savo tikslą įgyvendino ir grįžo į gimtuosius Druskininkus kaip tik šiems minint turizmo dienas.

Itin intensyvios buvo dvi paskutinės dienos. Kadangi saviškį „KTM 790 Adventure“ motociklą jis iš Londono „Heathrow“ oro uosto muitininkų atsiėmė tik vėlų trečiadienio vakarą, į kelią pamiegojęs vos 3 valandas leidosi nuo ankstyvo ryto. Didžioji Britanija lietuvį ant plieninio žirgo išlydėjo tradiciniu lietumi, šis merkė kelią ir už Lamanšo sąsiaurio važiuojant žemynine Europos dalimi. Nors motociklininką stipriai spaudė laikas, šis Olandijoje dar sustojo KTM atstovybėje grandinės sutepti.

„Sustojau KTM atstovybėje, o jų darbuotojai nesvietiškai draugiški visame pasaulyje. Įlėkiau, sakau jiems, kad man staigiai grandinę suteptų. Bet atsisakė, privertė palaukti, po tokios kelionės reikia gerai motociklą apžiūrėti, daugiau nei 10 minučių neužtruks. Atsigėriau kavos, jie atidavė motociklą. Viskas su juo buvo gerai, sutepė grandinę, į padangas pripūtė oro, sulygino skysčius. Išvažiavau, pradėjau ieškoti degalinės, bet pamačiau, kad bakas įtartinai pilnas. Tai štai taip maloniai jie pašmaikštavo. Nieko nesakę pripylė pilną baką degalų ir pasakė, kad sulygino skysčius“, – maloniomis aptarnavimo staigmenomis džiaugėsi Karolis Mieliauskas.

Ketvirtadienį jis sustojo tik prieš pat vidurnaktį lietingą dieną įveikęs 1 100 km atstumą. Šalia Berlyno pamiegojo dar tris valandas ir penktadienį į kelią leidosi vėl anksti. Sako, kad jam geriausias kelionės ritmas toks, kai iki pietų nuvažiuoja 500 km. Pastarąsias dvi dienas Karolis važiavo sau teisingu ritmu. Perpiet buvo Varšuvoje, o už jos jau jausdamas namų šilumą atsipalaidavo. Matydamas laiko rezervą stojo kavos išgerti, kartą – užkąsti. Ir nors lenkiškoje eismo spūstyje pasirodė, kad atsipalaidavo per daug, jis Lietuvos pasienį, kur laukė šeima, pasiekė lygiai 7 valandą vakaro. Į Druskininkų „Snow Areną“, kur vyko turizmo dienų šventė ir koncertas atlėkė lygiai 8 valandą vakaro.

„Meluosiu sakydamas, kad pas mane dabar yra daug jausmų. Šiandien buvo dar viena darbinė diena. Būtų lengviau pasakyti, kad jaučiuosi kaip po darbingo penktadienio. Kai kas dieną važiuoji po 1000 km ir tą darai daug dienų iš eilės, tai nebelieka erdvės emocijoms ir jausmams. Šis radijas užsuktas iki minimumo. Jei jausmai pralūžtų, galbūt ir džiaugsmo ašaromis apsipilčiau. Tačiau kelionės aš dar neuždariau, tik finišavau tik fiziškai“, – vos nulipęs nuo motociklo Druskininkuose kalbėjo Karolis Mieliauskas.

Vis tik jį labai nustebino šiltas pasitikimas gimtajame mieste. Pasitikti susirinko draugai, bičiuliai, šampanu laistė kolegos motociklininkai, o Druskininkų savivaldybės atstovai ant scenos prieš Karolio kraštiečių minią jam ąžuolo vainiką ant kaklo užkabino, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas į teikė medalį. Karolis druskininkiečiams gražino miesto vėliavą su išeivių palinkėjimais ir prisižadėjimu 2021 metais atvykti į Druskininkuose vyksiančias Pasaulio lietuvių sporto žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)