Kaip numato įstatymo išimtys, jeigu kelio danga nėra apsnigta ar apledėjusi, motociklininkai ir kitų dviračių transporto priemonių, tokių kaip mopedų, triračių, visų rūšių keturračių, taip pat priekabų su vasarinėmis padangomis, vairuotojai gali dalyvauti eisme.

Visgi jeigu eismo sąlygos netinkamos, tai yra, kelias apledėjęs, apsnigtas, motociklą derėtų palikti namuose. Priešingu atveju gali grėsti ne tik bauda, bet ir techninės apžiūros anuliavimas.

Prasidėjęs motociklų sezonas žymi ir tai, kad automobilių vairuotojai privalo būti atidesni, dažniau dairytis, žvalgytis į šoninio vaizdo veidrodėlius, kadangi motociklininkai gali būti visai greta automobilio.

Turi atgaivinti įgūdžius

Saugaus eismo ekspertai, kalbėdami apie šviežiai į gatves išvažiavusius motociklininkus, pataria jiems dėvėti ryškių spalvų aprangas, kad automobilių vairuotojai, neįpratę pastebėti mažesnių nei automobilis objektų kelyje, juos gerai matytų.

Taip pat patariama prisiminti, kad po ilgesnės pertraukos reikia šiek tiek laiko, kol sugrįš visi motociklo vairavimo įgūdžiai. Tad geriausia pirmąsias dienas riedėti ramiai ir pernelyg nesistengti patikrinti savo ar motociklų galimybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)