Dar 2005 m. pradėtos organizuoti „Taklimakan rally“ lenktynės išpopuliarėjo dėl klastingo reljefo, kuriame gausu sudėtingų kliūčių, tokių kaip klampių smėlio kopų, uolų bei žvyro kelių. Organizatoriai kasmet pasistengia surasti įdomiausią trasą, kurios ilgis išlieka įspūdingas.

Šiemet lenktynininkams per 10 dienų reikės įveikti per 4500 kilometrų ilgio trasą, iš kurių 2200 km bus greičio ruožo. Dalyvaujantys sportininkai startuos iš Aksu miesto, pervažiuos antrą didžiausią smėlio dykumą Taklamakaną, plytinčią Kazachstano, Kirgizijos ir Mongolijos pasieniuose. Paskutinė ralio stotelė – Hotan miestas, įsikūręs Tibeto regione, tad smėlį antroje ralio pusėje vis dažniau keis skalda, akmenys, šlaitai ir stačios įkalnės.

A. Gelažninkas į Kiniją išvyksta jau gegužės 16 dieną. Kauniečio startas šiame ralyje bus išties legendinis – sportininkas bus pirmasis lietuvis, dalyvausiantis šiose lenktynėse.

„Prieš daugiau nei mėnesį gavau pasiūlymą iš privačios komandos ir negalėjau atsisakyti. Negaliu gyventi be dviejų ratų“.

Sportininkas pastebi, kad sunku prognozuoti, kaip ralis klostysis. „Niekada ten nebuvęs. Ko tikėtis – nežinau, bet pats ralis atrodo tikrai rimtai. Kiek teko matyti gamtovaizdžio nuotraukų, netruks didelių kopų, kalnų. Taip pat iššūkių sukelti gali temperatūros pokyčiai, nes vietomis prognozuojamas nukritimas iki vos 5–10 laipsnių, o kai kur gali užkepinti ir 30 laipsnių karštis. Tačiau nesvarbu, kokia trasa manęs lauks, svarbiausia – sėkmingas finišas ir podiumas“, – teigia A. Gelažninkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją