Apžiūrėjome mažylius, o dabar laikas artimesnei pažinčiai su vidutinio dydžio sedanais, kurie šiemet kaip niekad smarkiai nusitaikė į geriausio automobilio laurus.

Siūlome įdėmiau pasižiūrėti į keturis modelius abėcėlės tvarka: „Audi A4“, „Jaguar XE“, „Renault Talisman“ bei „Škoda Superb“.

Šių metų „Audi A4“ modelis žavi technologiniais sprendimais, neretai matomais tik aukštesnių klasių modeliuose. Skelbiama, kad į automobilį įdiegta apie 30 įvairių elektroninių vairavimo pagalbininkų ir saugumo sistemų.

Dėl naujo metalų, kompozitinių medžiagų ir plastmasių derinio modelis tapo 120 kg lengvesnis nei pirmtakas, kūrėjams pavyko pagerinti jo aerodinaminį koeficientą. Visa tai bei naujoviški varikliai leido sumažinti automobilio degalų sąnaudas.

Naujos „Audi A4“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 31500 eurų.

„Jaguar XE“ turi itin lengvą aliuminio konstrukciją, elegantišką išvaizdą, pasižymi važiavimo kokybe. Tai pirmasis gamintojo modulinės aliuminio architektūros kūdikis, kartu tapęs ir lengviausiu „Jaguar“ gamintojo istorijoje.
"Jaguar XE"

Jis turi ilgą ratų bazę, o žemai įtaisytos sėdynės leido kurti kupė siluetą primenantį kėbulą.

Britas turi gausybę naujoviškų saugos sistemų ir vairavimo pagalbininkų, tai pirmasis „Jaguar“, į kurį montuojamas visiškai elektrinis vairo stiprintuvas. Dinamikos ir galios mėgėjų aistras kaitina galiniai varantieji ratai bei sportiškoji versija, išvystanti 340 AG galią.

Automobilio kaina mūsų šalyje prasideda ties 38000 eurų atžyma.

Kątik Lietuvoje pasirodęs „Renault Talisman“ pakeitė iki šiol gamintus „Laguna“ ir „Latitude“ modelius. Visiškai naujas „Renault“ gaminys yra vienas erdviausių automobilių segmente, interjeras žavi kokybiškomis medžiagomis, o stilingas eksterjeras akį traukia išraiškingomis priekine ir galine automobilio dalimis.
"Renault Talisman"

Tarp papildomų įrangos pasirinkimų – keturių vairuojamųjų ratų „4Control“ sistema, leidžianti vairu posūkiuose valdyti ne tik priekinius, bet ir galinius ratus.

Naujojo „Renault Talisman“ kaina – nuo 22840 eurų.

Inovatyvus „Škoda Superb“ modelis turi gausybę saugumo ir vairavimą palengvinančių sistemų, tokių kaip avarinio stabdymo, automatinio žibintų perjungimo ar perspėjimo apie kliūtį išvažiuojant iš parkavimo vietos.
"Škoda Superb"

Automobilis erdvesnis nei pirmtakas, gamintojas nepamiršo ir praktiškumo aspekto – automobilyje gausu erdvių ir nišų daiktams, o priekinėse durelėse yra po vieną skėtį vairuotojui ir keleiviui, džiugina didelė bagažinė.

Modelio gamybai panaudota „Volkswagen MQB“ platforma, ant kurios gaminami „VW Passat“, „Audi A4“ modeliai. Automobilis iki 75 kg lengvesnis, o dyzeliniai ir benzininiai varikliai iki 30 proc. taupesni, nei pirmtako. „Superb“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 18000 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)