Vidutiniškai Lietuvoje perkant naudotą automobilį sumokama apie 3600 eurų. Projekto partnerio Autogidas.lt skaičiavimų padedami Lietuvoje populiariausių naudotų automobilių modelius suskirstėme į tris skirtingas kainų grupes. DELFI skaitytojai rinkdami jų nuomone geriausią ir mėgiamiausią naudotą automobilį galės balsuoti trijose skirtingose kainų kategorijose: 2000-3000, 4000-5000 ir 9000-10000 eurų.

Savo balsą galima bus atiduoti už tuos automobilius, kurių išties daug Lietuvos gatvėse. Čia yra ir B6 kodu pažymėta „Audi A4“, ir E46 numeriu žymimas BMW, balsą galės atiduoti ir „Volvo“, „Toyota“ ar „Ford“ gerbėjai. Pasirinkimuose – nuo 18-os metų amžiaus modelių, kurie vis dar patenka tarp perkamiausių savo kainų kategorijoje, iki visiškai šviežių, dar pernai išleistų ir rinkos pamėgtų automobilių.

Skaitytojai savo balsus galės patinkantiems modeliams galės skirti iki pat balandžio 30-osios. Drauge su jais balsuos ir speciali DELFI sudaryta komisija, kurioje netrūksta benzingalvių, puikiai išmanančių ir automobilių rinką, ir naudoto transporto specifiką. Komisijoje – Paulius Garkauskas, DELFI žurnalistas, turintis savo laidą apie automobilius bei skaitytojams puikiai pažįstamas iš Dakaro ralio transliacijų. Taip pat – Antanas Juknevičius, lenktynininkas, bekelės vilkas, nebijantys susitepti rankų tada, kai reikia imtis automobilio remonto. Komisijoje yra ir Vitoldas Milius, automobilių rinkos ekspertas, Lietuvos autoverslininkų asociacijos prezidentas, Indrė Švetkauskienė, transporto skelbimų portalo Autogidas.lt rinkodaros vadovė bei Rolandas Kvedys, „Bosch Car Service“ koncepcijos vadovas.

Komisijos balsai turės tiek pat svorio, kiek ir skaitytojų balsai, tačiau tuo atveju, jei būtų lygiosios, pergalę kiekvienoje kainų kategorijoje pelnys tas modelis, už kurį balsavo daugiausiai DELFI skaitytojų.

Galiausiai kiekvieno automobilio, kurį komisija ir DELFI skaitytojai įvardins mėgiamiausiu skirtingose kainų kategorijose, laukia išsami patikra „Bosch“ automobilių remonto dirbtuvėse. Čia bus ne tik įvardyta, kokios dažniausios bėdos ištinka naudotus automobilius ir kaip užbėgti joms už akių, bet ir tiksliai pasakyta, kiek gali kainuoti remontas įsigijus vieną ar kitą automobilį ir ar visada tokį automobilį remontuoti verta.

Visą laiką, kol bus renkamas „Lietuvos automobilis“, DELFI skaitytojai ras naudingų patarimų, kaip rūpintis naudotais automobiliais, kaip neįsigyti katės maiše, kaip atpažinti, kad automobilis buvo nekokybiškai remontuotas, kaip apginti savo teises, taip pat – pasakojimų iš garsiausių Lietuvos lenktynininkų, dainininkų, aktorių apie jų pirmuosius automobilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)