DELFI skaitytojai gali sekti motociklininko kelionę – bus publikuojamas keliautojo dienoraštis, o tikslią jo buvimo vietą galima matyti žemėlapyje apačioje.

Pateikiame trečią A.Bubino kelionės dienoraščio įrašą (rugpjūčio 6 d., 11 val. Lietuvos laiku).

Jau pervažiavau Uralo kalnus ir esu maždaug 100 km nuo Čeliabinsko.

Nors pirmadienį ryte rodėsi, kad šviečiasi saulė, tai buvo apgaulingas vaizdas – praktiškai visą dieną lijo, tad tai važiavimo tikrai nepalengvino. Mačiau daug kelio darbų, prasilenkiau su daugybe sunkvežimių, tad eismo sąlygos Rusijoje tokios, kad jeigu kas nors skundžiasi sunkiasvorio transporto judėjimu tarp Suvalkų ir Augustavo Lenkijoje, tegul atvažiuoja ir pamato, kas darosi čia. Nuomonė tikrai pasikeis – čia daug sudėtingiau. Be to, labai prastos būklės kelio danga, kelio remontai vos ne kas 2 km. Net ir suremontuotų ruožų danga nėra lygi, provėžuota, gerų atkarpų – mažuma. Jeigu būtų daugiau lietaus, susidarytų balos ir motociklu važiuoti būtų labai sudėtinga.

Sakiau, kad planuoju daugiau pailsėti, tačiau planas neišdegė – nutariau aplankyti vieną pažįstamą Ufoje ir pas jį pernakvoti, todėl teko važiuoti ir sutemus. Vis dėlto dienos rezultatas pakankamai geras – nuvažiavau apie 1200 km ir bendra įveikta distancija sudaro jau 6600 km.

Miegojau apie 5 valandas, tačiau rodos, kad jau apsipratau su poilsio trūkumu ir jaučiuosi gana gerai. Šiek tiek sumaišties daro besikeičiančios laiko juostos. Pavyzdžiui, kai man reikės eiti miegoti, Lietuvoje bus apie 18 valanda vakaro. Organizmas tikrai nespėjo per tas kelias dienas persiorientuoti, kad reikia eiti taip anksti miegoti ir keltis kokią 3 valandą nakties. Kalbant apie maistą, sveikos gyvensenos šalininkai mane galėtų prakeikti. Nuo kelionės pradžios, neskaitant poros vakarienių, mano pagrindinis racionas yra tai, ką galima gauti pakelės degalinėse – dešrainiai, mėsainiai ir visi kiti „šlykštukai“. Maistinė vertė jų nekokia, tačiau tai užkemša skrandį. O vandens atsargomis visada būnu aprūpinęs, naudoju 3 l talpyklą, kurios užtenka visai dienai.

Kaip ir buvau įspėtas anksčiau, degalų trūkumo klausimas aktualesnis Vakarų Europoje nei Rusijoje. Bent jau kol kas degalines skaičiuoju maždaug kas 10 km. Čia degalų kokybė turbūt prastesnė nei pas mus, galima įsigyti ir pas mus jau seniai nematyto 76 markės benzino, kurį prisimena turbūt tie, kurie matė Maskvos olimpines žaidynes. Dar dažniau nei degalines galima matyti ratų remonto servisus, kur galima įsigyti visokio tipo padangų. Tai rodo, kokios būklės čia keliai ir kas iš to gyvena. Palyginkite patys, juk važiuojant nuo Vilniaus iki Klaipėdos šalia magistralės ratų remonto servisas – retenybė.

Su vietiniais kol kas tenka retai bendrauti, dažniausiai persimetu keliais žodžiais degalinėje. Iš kelionės aplink Juodąją jūrą prisimenu, kad žmonės pokalbį pradeda nuo klausimų apie motociklą „kiek kainuoja ir kiek traukia?“. Panašiai ir šįkart. Po šių klausimų jie domisi, koks variklis ir kiek cilindrų, paskui klausia kiek degalų sunaudoja, o nustebę linkčioja galvą sakydami, kad „tai beveik kaip automobilio“. Na, ir galiausiai paklausia iš kur esu ir kur važiuoju, bet panašu, kad tai jiems mažai rūpi.

Linkėjimai skaitytojams, iki rytojaus!


Duomenis pateikia „Altas“

Per kiek laiko nuvažiuos 15 000 km?

Lietuvio keliautojo maršrutas iš Portugalijos į Vladivostoką driekiasi per Ispaniją, Prancūziją, Vokietiją, Lenkiją, Lietuvą, Latviją, kur Aidas kirs Rusijos sieną ir per šios milžiniškos valstybės miestus Maskvą, Kazanę, Čeliabinską, Omską, Novosibirską, Krasnojarską, Irkutską, Čitą, Chabarovską skinsis kelią iki kelionės galutinio tikslo Vladivostoko.

O kaip manote jūs, DELFI skaitytojai, per kiek laiko A. Bubinui pavyks nuvažiuoti nuo Lisabonos iki Vladivostoko? Savo atsakymą galite įrašyti žemiau esančios apklausos lange, arčiausiai tiesos buvusiems skaitytojams atiteks vertingi turizmo prekių parduotuvės Expedition.lt įsteigti prizai. Pirmos vietos laimėtojas gaus „GoPro Hero3“ kamerą, už antrą vietą atiteks „Ferrino“ miegmaišis ir „Thermos“ gertuvė, o trečios vietos laimėtojas bus apdovanotas „Ferrino“ miegmaišiu. Nepamirškite įrašyti kontaktinės informacijos!


Atsakymų lauksime iki rugpjūčio 9 d. vakaro. Vienas dalyvis atsakyti į klausimą gali vieną kartą. Jeigu A. Bubinui nepavyks pasiekti numatyto finišo ir kelionė bus nutraukta – prizų laimėtojus išaiškinsime burtų keliu.

Keliaukite kartu su Aidu ir naujienas sekite portale DELFI!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)