„Sumanėme fotosesiją trispalvės tema. Ieškojome trispalve šviečiančioms elektromobilių stotelėms tų pačių spalvų elektromobilio į porą. Tai patriotiška šventiška iniciatyva, todėl norėjosi įtraukti visą elektromobilių vairuotojų bendruomenę. Mūsų nuostabai, paskelbus apie tai socialinių tinklų bendruomenės grupėse apie projektą iš karto sureagavo net keliasdešimt entuziastų. Ir tuomet susidūrėme su iššūkiu, kurį numanėme. Raudonų elektromobilių gatvėmis rieda gausiai, o geltonų ir žalių automobilių retai sutiksime, ką jau kalbėti apie elektromobilius. Visgi galiausiai pavyko rasti visų reikiamų spalvų ir net ne po vieną. Už tai esame dėkingi ne tik vairuotojams bet ir verslams“, – pasakoja „Elinta Charge“ vadovas Ignas Mikutis.

Iniciatyvą išgelbėjo „Kika Group“ pasiūliusi žalią elektromobilį. Įmonė nuo 2016-ųjų naudoja elektromobilius savo reikmėms, patys gaminasi saulės energiją ofisui, gamybos procesams bei elektromobilių kilometrams. Tuo tarpu „MyBee“ bendrovė, pirmoji pradėjusi teikti automobilių prenumeratos paslaugą Lietuvoje, prisijungė su ryškiu saulės spalvos automobiliu. Trispalvės rikiuotėje atsistojo jai priklausantis „Peugeot e-208“. Prie iniciatyvos prisidėjo ir „Autojuta“ pasiūliusi antrąjį geltoną „VW Up“.

Šiais metais prie iniciatyvos prisijungė net 15 savivaldybių, kurios valdo iš viso 58 elektromobilių įkrovimo stotelių parką. Trispalvės spalvomis šiandien šviečia įkrovimo stotelės Akmenėje, Elektrėnuose, Druskininkuose, Ignalinoje, Kaune, Kelmėje, Klaipėdoje, Molėtuose, Plungėje, Šakiuose, Švenčionyse, Tauragėje, Utenoje taip pat Visagine ir Zapyškyje. Taip pat nušvito ir prie LR Seime esanti „Einta Charge“ įkrovimo stotelė.

„Man labai džiugu, kad mūsų stotelėse įdiegti inžineriniai sprendimai leidžia tai padaryti, o mūsų komandoje jau antri metai atsiranda didelis entuziazmas tokį projektą įgyvendinti. Kai turime tokį palaikymą iš savo klientų – savivaldybių – kartu bent maža dalele sukuriame šventę visiems Lietuvos gyventojams, kuriems ši diena ypatinga. Gi apie vienybę ir gražius darbus ir yra ši šventė.“ – sako bendrovės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją