Pirmadienį po vidurdienio jaunuolis laikė vairavimo egzaminą. Jam buvo likęs paskutinis posūkis ir reikėjo grįžti į egzaminavimo centro aikštelę. Tačiau apie vairuotojo pažymėjimą svajojęs 17-metis supainiojo greičio ir stabdžių pedalus, o netikėtai pradėjęs greitėti automobilis rėžėsi į egzaminavimo centrą. Eismo įvykio metu nukentėjo prie pastato sėdėjusi ir sūnaus laukusi 46-ių moteris.

Į ligoninę nuvežtai moteriai dėl sužalojimų buvo kilusi grėsmė netekti kojos, tačiau gydytojams galūnę pavyko išgelbėti.

Neseniai Australijoje įvyko dar kelios panašios avarijos, kurais sukėlė vairuoti besimokę jaunuoliai, todėl Australijos vairavimo instruktorių asociacijos atstovo Alano Farley nuomone, egzaminuotojų automobiliuose turėtų būti privaloma montuoti pedalus ir keleivio pusėje.

„Taip egzaminuotojas galėtų leisti mokiniui suklysti, tačiau vis tiek galėtų kontroliuoti ir sustabdyti automobilį greičiau“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)