Tradicinis konkursas „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2013“ jau dvyliktą rudenį iš eilės kviečia vairuotojus atnaujinti teorines žinias bei pasitikrinti praktinius įgūdžius. Konkursą kartu su „Toyota“, Susisiekimo ministerija, šalies automobilių kelių direkcija ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ rengia Lietuvos žurnalistų autoklubas. Iki šiol per visą konkursų istoriją savo galimybes išbandė 16 640 vairuotojų.

Pirmasis atrankos etapas – pradinis vairuotojo žinių patikrinimas portale DELFI. Būsimo konkurso dalyviams keliama vienintelė sąlyga – atsakyti į kelis nesudėtingus žemiau pateikto testo klausimus. Iš teisingų atsakymų kompiuteris atrinks greičiausiai atsiuntusių teisingų atsakymų autorius, kurie bus pakviesti į regioninius atrankos etapus.


Dalyvių registracija tęsis iki rugsėjo 27-osios. Konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2013“ nuostatus galite skaityti paspaudę šią nuorodą.

Atrankos etapai – penkiuose miestuose

Renginys pirmą kartą startuoja Druskininkuose. Rugsėjo 14 dieną, 12 valandą, šio miesto T. Kosciuškos gatvėje organizatoriai laukia visų norinčiųjų dalyvauti bei žiūrovų, kuriems žadamas intriguojantis „Proto mūšis“ automobiline tema.

Vienuolikoje iki šiol įvykusių konkursų tobulinosi ne tik keli tūkstančiai palyginti neseniai gavusiųjų vairuotojo pažymėjimus, bet ir daugybė sukaupusių prie vairo gana solidžią praktiką, tačiau nestokojančių noro nuolat tobulėti ir kelti savo kvalifikaciją. Todėl galima tikėti jų žodžiais, jog geriausio vairuotojo rinkimai - kone tobula galimybė ambicingiems automobilininkams išmokti vairuoti dar geriau.

Stengdamiesi nenuvilti konkurso dalyvių, jo rengėjai kasmet pažeria ne tik įdomių naujovių, bet ir kartu su renginio partneriais paruošia neprastą smegenų mankštos bei praktinio vairavimo pratimų paketą, kurį lukštenti yra ir naudinga, ir nenuobodu.

„Šiemet konkurso dalyvių laukia dvi bene didžiausios naujovės, - sako projekto kuratorius, Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Pirmą kartą renginio nuostatais neribojamas dalyvių vairavimo stažas ir pirmą kartą konkursą organizuojame ne uždarose erdvėse, o miestų ir rajonų centrų pagrindinėse aikštėse, stengdamiesi renginį labiau priartinti prie dalyvių bei žiūrovų, turėdami tikslą ir juos įtraukti į konkurso aistras“.

Jei anksčiau norintiems dalyvauti konkurse buvo būtinas mažiausiai trejų metų vairavimo stažas, tai šiemet bandyti jame jėgas gali net išvakarėse baigęs vairavimo mokyklą ir gavęs vairuotojo pažymėjimą. Taip siekiama ugdyti jaunų vairuotojų patirtį, praturtinant ją naujais praktiniais įgūdžiais, nes avarijų suvestinėse didžioji itin skaudžių eismo įvykių dalis gula būtent ant pradedančiųjų vairuotojų pečių, kurių stažas vidutiniškai siekia dvejus-penkerius metus.

Konkurso praktinės užduotys, savotiškas protų mūšis vyks miestų centruose iškilsiančiose specialiose palapinėse, kurios turėtų tapti tos dienos ne tik konkursantų traukos centru.

Be portalo DELFI konkurso registraciją jau paskelbė ir radijo stotis FM 99. Perėję registracijos etapą, dalyviai bus pakviesti į atrankines varžybas, kurios bus rengiamos penkiuose miestuose.

Informacija apie atrankos etapus:

Pirmasis atrankos etapas vyks rugsėjo 14 d. 12 valandą Druskininkuose, specialiai konkursui skirtoje erdvėje priešais „Reginos“ viešbutį (T. Kosciuškos g.3)
Antrasis etapas – rugsėjo 15 d. 12.00 val. Alytuje, aikštėje prie Savivaldybės
Trečiasis – rugsėjo 21 d. 12.00 val. Tauragėje, Pilies aikštėje
Ketvirtasis – rugsėjo 22 d. 12.00 val. Klaipėdoje šalia prekybos centro „Studlendas“
Penktasis – rugsėjo 28 d. 12.00 val. Radviliškyje, traukinių stotyje prie paminklinio garvežio

Renginio superfinalas, kuriame paaiškės konkurso nugalėtojas ir prizininkai, rugsėjo 29 d., sekmadienį, 12.00 val bus surengtas Jonavoje, Sąjūdžio aikštėje. Geriausio vairuotojo rinkimų finale dalyvaus po penkis atrankiniuose etapuose geriausiai pasirodžiusius pretendentus į šį garbingą titulą ir po vieną geriausių rezultatų pasiekusią moterį iš kiekvieno etapo, jei daugiau dailiosios lyties atstovių nepaklius į geriausiųjų penketukus.

Finalo, kaip ir atrankinių turų dalyviai, turės atsakyti į teorinius klausimus apie eismą, automobilio techninę sandarą bei atskiras jo sistemas, automobilių istoriją, parodyti savo išprusimą renkantis padangas bei pademonstruoti meistriškumą praktinio vairavimo varžybose.

Kautis renginio finale – jau savaime nemaža garbė, tačiau pasivaržyti dėl čempiono laurų verta ir dėl labai pragmatiškos priežasties. Konkurso nugalėtojų ir prizininkų laukia ne tik įspūdingi prizai - Susisiekimo ministro ir Lietuvos žurnalistų autoklubo taurės, bet ir tokios praktiškos bei egzotiškos dovanos kaip kelionė į Ženevos automobilių saloną, duris atversiantį 2014 m. kovą, savaitgalis su naujausiu „Toyota“ automobiliu ir kitos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)