Transporto priemonė, prastovėjusi mokamoje aikštelėje dešimt metų, pasidengė storu dulkių sluoksniu ir tapo „garažo gėda“. Statymo aikštelės administracija nusprendė nusiųsti sąskaitą nevykėlei automobilio savininkei ir kruopščiai apskaičiavo statymo vietos nuomos kainą.

Paaiškėjo, kad automobilis stovėjo aikštelėje 3400 dienų. Paros kaina – 20 eurų, taigi sąskaita susidarė nemenka – 69,4 tūkst. eurų.

Derėtų pabrėžti, kad moters dar 2004-aisiais ieškojo policija. Aikštelės administracija pamanė, kad automobilį taip ilgai aikštelėje laikančiai moteriai nutiko kas nors negero, tad paskelbė jos paiešką. Tada automobilio savininkė patikino, kad atsiims automobilį kai tik galės.

Nuo tada jai apie pažadą priminta daugybę kartų, tačiau transporto priemonė taip ir liko aikštelėje, rašo „Russia Today“.

Beje, aikštelės savininkai pasiryžę suteikti nuolaidą ir sumažinti baudą, kadangi kitu būdu jiems automobilį iš statymo vietos pašalinti sudėtinga dėl galiojančių taisyklių subtilybių. O mokėti baudą, kuri prilygsta naujo aukščiausios klasės automobilio kainai, moteris vargu ar sutiks.