Pasak laikraščio, vienas tyrimas parodė, kad moterys geriau negu vyrai sugeba manevruoti automobilių stovėjimo aikštelėje.

Didžiojoje Britanijoje slaptomis kameromis nufilmavus šimtus automobilių aikštelių paaiškėjo, kad nors moterims reikia daugiau laiko automobiliui pastatyti, jos dažniau palikdavo savo transporto priemonę pažymėtos stovėjimo vietos viduryje.

Šis tyrimas buvo vienas išsamiausių iš kada nors atliktų tyrimų dėl lyties skirtumų vairuojant automobilius. Jo metu buvo stebimi iš viso septyni automobilių statymo aspektai.

Tyrimas taip pat nustatė, kad moterys geriau sugeba rasti laisvą stovėjimo vietą, atidžiau pasiruošia kiekvienam statymo manevrui ir dažniau renkasi vairavimo instruktorių siūlomą būdą pastatyti automobilį į stovėjimo vietą atbulomis.

Tuo tarpu vyrai buvo labiau įgudę įvažiuoti į stovėjimo vietą priekiu ir apskritai labiau pasitikėjo savimi. Tačiau mažai kas iš jų nuspręsdavo perstatyti automobilį, jei pamatydavo, kad jis pastatytas netiksliai.

Sudėjus visus elementus paaiškėjo, kad moterys užėmė pirmą vietą. Jos surinko 13,4 taško iš 20 galimų, o vyrai – 12,3.

Šį tyrimą stebėjęs profesionalus vairavimo instruktorius Neilas Beesonas tokius rezultatus pavadino „netikėtais“.

„Per mano praktiką vyrai visada būdavo geresni mokiniai ir paprastai pasirodydavo geriau“, - sakė N. Beesonas, neseniai pasirodęs televizijos ITV šou „Last Chance Driving School“.

„Tačiau gali būti, kad moterys geriau įsimena informaciją. Šie rezultatai taip pat išsklaido mitą, esą vyrai turi geresnį erdvės suvokimą negu moterys“, - teigė jis.

Šį tyrimą atliko automobilių statymo kompanija NCP, pasamdžiusi tyrėjus visą mėnesį stebėti daugiau kaip 2 500 vairuotojų septyniuose šimtuose automobilių stovėjimo aikštelių visoje Didžiojoje Britanijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)