Ruhro universitete Bochume atlikus tyrimą paaiškėjo, kad moterys vairuotojos automobilius stato vidutiniškai 20 sek. ilgiau ir joms sunkiau sekasi pastatyti mašiną lygiai per vidurį.

Tyrime dalyvavo 65 žmonės, kurie turėjo pastatyti „Audi A6“ sedaną į standartinio dydžio automobilio stovėjimo vietą. Eksperimento dalyviai turėjo automobilį pastatyti priekiu, galu bei lygiagrečiai, o tyrėjai matavo, kiek laiko jie užtrunka manevruodami ir kaip tiksliai atlieka užduotis.

Tyrėjai tikėjosi, kad moterys bus lėtesnės, tačiau juos nustebino, jog skirtumas tarp vyrų ir moterų rezultatų nėra toks didelis.

Tyrimo vadovės dr. Claudios Wolf teigimu, rezultatai dar kartą patvirtino ankstesnių studijų rezultatus, kad vyrai pasižymi geresne koordinacija ir erdviniu suvokimu, o prie vairo labiau rizikuoja.

„Nemanau, kad šie rezultatai turėtų liūdinti moteris. Tai tik įrodo ankstesnių studijų rezultatus apie erdvinio suvokimo skirtumus tarp vyrų ir moterų. Be to, tai nėra didžiulė nesėkmė moterims. Tai tik automobilio parkavimas, o ne vyrų triumfas prieš moteris“, – sakė mokslininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją