Nors Italijos automobilių pramonės pasididžiavimus išbandyti galima ir Londone, ir Paryžiuje, ir Las Vegase ar dar kur nors visoje planetoje, didžiausio populiarumo susilaukia „Ferrari“ nuomos punktai Centrinėje Šiaurės Italijos dalyje esančiame miestelyje Maranele, kur įsikūrusi gamintojo „Formulės-1“ komandos bazė, muziejus ir gamybos pajėgumai.

Čia už 10 minučių pasivažinėjimą su „Ferrari F420 Spider“ entuziastai moka 80 eurų, o už dvi valandas praleistas prie „Ferrari 458 Speciale“ vairo nepagailima ir 1400 eurų.

Tačiau vietos gyventojams tai nė motais – triukšmaujantys turistai perpildė jų kantrybės taurę. Ir miestelio merui nieko kito neliko, tik atsižvelgti į jų nuomonę.

„Kasdieniame eisme važinėja ir labai galingi automobiliai su dideliais varikliais. Jūs galite įsivaizduoti, kokio dydžio problemas jų garsas sukelia vietiniams gyventojams, kurie, savaime suprantama, turi teisę į ramybę“, – kanalui CNBC teigė miestelio meras Massimiliano Morini.

Miestas turistams-bandytojams „nukirpo“ keletą darbo dienos valandų, sutrumpindamas leidimą triukšmauti iki ankstyvos popietės, tuo papiktindamas vietos verslininkus.

„Mes esame verslininkai ir dirbame turistiniame mieste, o dabar net negalime normaliai reklamuoti savo paslaugų. Mes praradome 80 procentų verslo“, – kalbėjo „Ferrari“ nuoma užsiimančios įmonės „Pit Lane Red Passion“ savininkas Maja Corluka Valestri.

„Ferrari“ nuoma užsiimančios vietos įmonės užginčijo miestelio sprendimą teisme, tačiau jį pralaimėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)