„Tesla“ kaltina „Top Gear“ kūrėjus dėl esą surežisuoto epizodo, kuriame rodoma, kaip išsenka „Tesla Roadster“ energija. Minėtoje laidoje, kuri buvo parodyta 2008 m. gruodį, vedėjas Jeremy Clarksonas teigė, kad nepaisant to, jog šis automobilis yra „bibliškai greitas“ ir „pirmasis elektrinis automobilis, kurį turbūt norėtumėte nusipirkti“, jo nuvažiuojamas atstumas yra ribotas.

„Nors „Tesla“ sakė, kad jis gali nuvažiuoti 200 mylių (apie 320 km), įsitikinome, kad mūsų trasoje jo energija išsenka nuvažiavus tik 55 mylias (apie 88 km), o kai energija išsenka, nėra taip paprasta jį įkrauti“, – tąkart laidoje sakė J. Clarksonas.

„Svarbiausia tai, kad „Top Gear“ yra tokia pat tikra laida, kaip ir „Milli Vanilli“ koncertas, tačiau problema ta, kad dauguma žiūrovų apie tai nežino“, – sakė E. Muskas.

„Milli Vanilli“ buvo grupė, kuri 1990 m. „Grammy“ buvo įvertinta kaip geriausia „Best New Artist“ kategorijoje, tačiau šis apdovanojimas iš jų buvo atimtas, kai pagrindiniai grupės atlikėjai pripažino, kad šios grupės kūriniuose dainuoja ne jie.

„Tesla“ kompanijos akcijos viešai siūlomos nuo pernai birželio ir „Top Gear“ laida esą buvo pagrindinė problema investuotojams, ypač Europoje.

„Visi investuotojai iš Europos, išskyrus vieną, konkrečiai klausė, kodėl mūsų automobilis susimovė „Top Gear“ laidoje“, – sakė E. Muskas.

„Tesla“ vadovo teigimu, jie sužinojo, kad tos laidos scenarijus buvo iš anksto parašytas dar prieš gaunant automobilį. „Tai visiška apgavystė“, – kalbėjo E. Muskas.

Vyriausiasis „Top Gear“ prodiuseris Andy Wilmanas pripažino, kad laida turėjo iš anksto parašytą scenarijų, tačiau tai nėra neįprasta.

„Top Gear“ dirba pagal parengtą scenarijaus juodraštį, kad visa kūrybinė grupė žinotų, ką reikia daryti, kuriuos epizodus pabrėžti, tačiau scenarijus keičiamas pagal tai, kaip automobiliui sekasi bandymų dieną“, – kalbėjo A. Wilmanas.

„Tesla“ vadovas teigė sulaukęs BBC atsiprašymo.

„BBC atsiprašė. Jie tarsi sakė „Oi, mes atsiprašome“ ir tada vis tiek rodė ir rodė tą laidą. Jei kažkas duoda tau į veidą ir atsiprašo, bet po to toliau duoda į veidą, ką turėtum daryti? Taip negali būti“, – sakė E. Muskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)