„Statoil“ siūlys tris naujas benzino rūšis: „95 miles“, „95 miles PLUS“ ir „98 miles PLUS“ bei dvi dyzelino rūšis – „Dyzeliną miles“ ir „Dyzeliną miles PLUS“.

Sertifikuotose laboratorijose nustatyta, kad „miles“ benzinas dėl unikalios priedų formulės leidžia su tuo pačiu degalų kiekių nuvažiuoti iki 3 proc. didesnį atstumą, o „miles“ dyzelinas – iki 2 proc. toliau. Nauji degalai su priedais taip pat esą apsaugo variklio sistemą nuo apnašų, efektyviau sudegina degalų mišinį ir sumažina teršalų emisijas.

Pasak VGTU transporto inžinerijos fakulteto, automobilių katedros doc. dr. Vigilijaus Sadausko, šiuolaikiniai pažangūs degalai neįsivaizduojami be jų sudėtyje esančių daugiafunkcinių priedų.

„Degalų sudėtyje priedai tesudaro 0,3-0,4 procentus, tačiau to pakanka, kad būtų pasiekiamas teigiamas efektas“, – sakė V. Sadauskas.

„miles“ degalų efektyvumas buvo tiriamas nepriklausomame BOSMAL Automatikos Tyrimų ir Tobulinimo institute. Tyrimu metu buvo nustatyta, kad reguliarus šių degalų naudojimas ne tik teigiamai veikia degalų sąnaudas, bet ir sumažina anglies dvideginio bei kitų žalingų besioksiduojančių produktų išskyrimą į aplinką. Naujų „Statoil“ degalų efektyvumas buvo nustatytas juos lyginant su Europos Sąjungos reikalavimus atitinkančiais degalais, savo sudėtyje neturinčiais priedų. Bandymai su „miles“ degalais buvo atliekami tiriant jų poveikį skirtingiems variklių tipams, o tyrimų duomenys iš viso reprezentuoja penktadalį Europos keliais riedančių automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)