„Pernai, kai prisijungėme prie „Metų automobilis“ renginio rėmėjų gretų, nusprendėme įsteigti nominaciją „Metų elektromobilis“. Gražus sutapimas – mūsų nominacijos nugalėtojas „Volkswagen ID.3“ tapo ir Lietuvos metų automobiliu.

Praeitų metų patirtis rodo, kad elektromobilis tampa vis labiau populiaresnė ir kasdieniškesnė transporto priemonė. Džiaugiamės, kad mūsų kuriami inovatyvūs sprendimai, susiję su atsinaujinančia elektra palengvinti ir vairuojančių elektromobilius kasdienybę. Prieš metus rinkai pristatytos automobilių stoginės su integruotomis saulės elektrinėmis tapo populiarus sprendimas elektromobilių turėtojams ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, – teigia „Solitek“ vadovas Julius Sakalauskas.

„Solitek“ gali įrengti ne tik stoginę ar saulės elektrinę, bet ir elektromobilio įkrovimo stotelę ir pasirūpinti, kad viskas namuose ar biure veiks tinkamai patiriant kuo mažesnius energijos nuostolius. Įmonė jau kelis metus aktyviai tyrinėja, kaip saulės energiją būtų galima panaudoti elektromobiliuose efektyviau.

Be minėtų automobilių stoginių su integruotomis saulės elektrinėmis, bendrovės komanda kartu su partneriais aktyviai tiria ir tobulina specialius IBC saulės elementus, kurie netolimoje ateityje galėtų būti integruojami į elektromobilius.

Atlikti tyrimai rodo, kad su šiuo metu testuojamais elektromobiliams pritaikytais saulės moduliais saulėtą dieną transporto priemonė gali pasigaminti elektros energijos, kurios pakanka nuvažiuoti maždaug 34 km atstumui.

Statistikos duomenų platformos „Statista“ duomenimis, pasaulyje pastebimas didėjantis susidomėjimas elektromobiliais. Skaičiuojama, kad 2019 m. jų buvo 4,8 mln., o 2020 m. jau 6,9 mln. Skaičius ir toliau turėtų intensyviai augti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)