Londone vykusioje spaudos konferencijoje I. Robertsonas nemažai kalbėjo apie visiškai autonominių automobilių moralinę dilemą, o taip pat užsiminė ir apie naujienas šioje srityje ateinančių metų kovo 7 d. gimtadienio proga, rašo „Autocar“.

„Įveikėme „be kojų“ etapą autonomijos srityje, dabar esame „be rankų“ ir „be akių“ etape, kitas etapas – „be smegenų“, tačiau nors technologija šį lygmenį pasieks per dešimt ateinančių metų, kiti veiksniai turbūt procesą atitolins 15 metų“, - sakė I. Robertsonas.

„Vienas iš šių veiksnių – tai moralinė dilema. Jei krovininis automobilis atsitrenktų į jūsų automobilį, ką jūsų autonominis automobilis nuspręstų daryti: gelbėtų jus nuvažiuodamas nuo kelio, nukryptų nuo kelio, įvažiuotų į kitą automobilį ir galbūt ką nors užmuštų šiame automobilyje, o gal pėsčiąjį, ar vis dėlto paprasčiausiai leistų sunkvežimiui atsitrenkti – tam nesame pasirengę“, - samprotavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)