Prastai valomais šaligatviais prie Riešės gimnazijos gyventojai skundžiasi ne pirmą kartą, bet, sako, situacija nesikeičia. Ypač bloga padėtis šią savaitę, nes po atodrėkio spustelėjus šaltukui, viską padengė plikas ledas.

„Ledas prie pat važiuojamosios dalies, net smėliu nepabarstytas. Vaikai eina važiuojamąja kelio dalimi, nes šaligatviu eiti tikrai rizikinga“, – pasakojo Riešėje gyvenanti Polina Š.

Moteris neslėpė, kad dėl nevalytų šaligatvių skambino į Riešės seniūniją, bet buvo nukreipta į Avižienių seniūniją, mat teigiama, kad gimnazija stovi būtent šios seniūnijos valdose.

Kas turi barstyti?

Riešės seniūno pavaduotojas, laikinai einantis seniūno pareigas, Valdemar Rynkevič DELFI paklaustas, kodėl šaligatviai prie gimnazijos padengti ledu, atšovė, kad tokį klausimą reikėtų užduoti tam, kam teritorija priklauso.

„Prie Riešės gimnazijos yra Avižienių seniūnijos teritorija, o kelias, esantis greta, yra Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD)“, – vardijo jis.

Pasak jo, Riešės seniūnija gal ir galėtų nuberti šaligatvius prie gimnazijos, tačiau verčiasi per galvą bandydami susidoroti su problemomis savose teritorijose. Be to, svetimame kieme bandyti susitvarkyti nebūtų priimtina.

„Paskambinkite į Avižienių seniūniją ir jie pasakys, ar barstė, ar dar ne“, – pasiūlė pašnekovas.

Tačiau Avižienių seniūnijos atstovai, išgirdę DELFI klausimą, nesutriko.

„Šaligatviai prie Riešės gimnazijos kaip ir kelias priklauso LAKD, jais pasirūpinti turėtų „Kelių priežiūros“ Vilniaus padalinys, ne mes“, – akcentavo seniūnija.

Skirstosi teritorijas

Daiva Stankūnienė, „Kelių priežiūros“ komunikacijos vadovė, DELFI paaiškino, kad šiuo metu valstybės įmonėje vyksta procesas, kurio metu paaiškės, kuriose vietose „Kelių priežiūros“ specialistams teks rūpintis ne tik keliais, bet ir greta esančiais šaligatviais.

„Anksčiau to nebuvo, tačiau dabar vyksta derybos, kurie šaligatviai bus prižiūrimi mūsų“, – aiškino ji.

Komunikacijos vadovė pridūrė, kad kelio ruožų sąrašas, kur valstybinius kelius prižiūrinčios bendrovės specialistams teks rūpintis ne tik kelio danga, bet ir šaligatviais, dar tikslinamas. Visgi ji neneigė, kad yra ir daugiau vietovių, kuriose dalijamasi teritorijas su seniūnijomis ir savivaldybėmis.

„Anksčiau šį darbą atlikdavo savivaldybės, bet šiuo metu ruošiamas papildomas susitarimas, kuriuo „Kelių priežiūra“ bus įpareigota valyti ir barstyti šaligatvius, esančiius kelio juostoje. Dėl šito dar yra niuansų, tačiau ilgainiui neaiškumų turėtų nelikti“, – minėjo D. Stankūnienė.

Nepaisant tebevykstančių derybų, pašnekovė tikino, kad „Kelių priežiūra“ priėmė sprendimą nubarstyti slidžius šaligatvius ir pažadėjo tą padaryti trečiadienį.

„Jeigu nekils jokių ekstermalių oro sąlygų, tai spėsime dar ir prieš pamokas“, – minėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)