"Norėčiau pabrėžti, kad 500 tūkst. ir 250 tūkst. rublių baudos siūlomos įvesti tik vairuojantiems išgėrus", - parašė D.Medvedevas šeštadienį savo tinklaraštyje "Facebook", komentuodamas skaitytojų klausimus.

Anksčiau šeštadienį jis nurodė, jog atsakomybę už pavojingiausius eismo taisyklių pažeidimus Maskvoje ir Sankt Peterburge, turbūt, reikėtų pakelti iki 500 tūkst. rublių, kituose regionuose - iki 250 tūkst. rublių.

Pasak premjero, šios pasiūlymus reikėtų galutinai parengti iki šių metų pabaigos, bet dar reikėtų juos aptarti ir suderinti.

Planuojama "sustiprinti administracinę vairuotojų atsakomybę už greičio viršijimą, važiavimą degant raudonai šviesai, išvažiavimą į priešpriešinę eismo juostą ir kitus pavojingiausius kelių eismo taisyklių pažeidimus', - pažymėjo D.Medvedevas.

Taip pat numatoma už vairavimą išgėrus ne tik padidinti pinigines baudas, bet ir taikyti ilgesnį įkalinimą, numatant mažiausią laisvės atėmimo terminą - 5 metus, o viršutinę ribą pakelti iki 15 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)