Kaip pasakoja organizatoriai, greičio mėgėjai, mėgstantys iki tobulumo šlifuoti kiekvieną lenktynių trasos posūkį, galės tai daryti „Porsche Trackday“ metu – įveikti kuo greitesnį „Nemuno žiedo“ trasos ratą bei pasidalinti patirtimi.

„Be to, lauks ir Le Mano laikus primenantis „Telko Castrol“ slalomas, tapęs kone tradicija „Febi Speedfest“ renginiuose ir visų labai laukiamas. Jis išsiskiria tuo, kad reikia ne tik kuo greičiau įveikti trasą – startuodami visi vairuotojai privalo nubėgti iki automobilių“, – pasakojo vienas iš „Febi Speedfest“ organizatorių Vytas Bilinskas.

Jis ir jo kolega Vytis Šliažas ne tik organizuoja renginį, bet ir dalinasi žiniomis su visais, norinčiais lenktynių trasoje tobulėti ir greitėti. Padėti greičio paieškose abu renginio organizatoriai žada ir spalio 15-ąją.

Febi Speedfest

Rūpi ne tik greitis

Gali atrodyti, kad „Febi Speedfest“ bendruomenę sudaro tik greičio mėgėjai, tačiau toks įspūdis – apgaulingas, tikina organizatoriai, šiemet surengę ir pasivažinėjimus po išskirtines Lietuvos vietas bei istorinius objektus.

Vasarai besibaigiant „Speedfest Travel“ pavadinta išvyka suvienijo „Porsche“ ženklo entuziastus.

Kaip pasakoja V. Bilinskas, Vokietijos sportinių automobilių gamintojo ženklo gerbėjai aplankė Kaišiadoris, kur jų laukė ekskursija su gidu bei istorinių faktų žaidimai. Vėliau teko pasimėgauti ištaigingais pietumis ir fotosesija Zyplių dvare, o galiausiai pervažiuoti vienintele gatve-upe Plokščiuose bei persikelti per Nemuną.

Febi Speedfest

Spalio pradžioje automobilių entuziastai nusprendė aplankyti Dzūkiją. Keliaudami surengė ne tik pirmo rasto grybo konkursą, bet ir aplankė šmaikščius lietuviškus pavadinimus turinčius objektus: Ūlos akį, Gaidžio kopą ir Meškos šikną.

Galiausiai, sako V. Bilinskas, niekad nebandyta pramoga tapo apsilankymas „Šakočių muziejuje“ ir tikro šakočio išsikepimas visiems drauge.

Rudenišką dieną užbaigė ekskursija Liškiavos bažnyčioje ir užkopimas į Merkinės apžvalgos bokštą.

Pasak idėjos autorių ir iniciatorių, sustoti jie nežada ir ateityje „Porsche“ ženklo entuziastus pakvies į dar ne vieną išskirtinę išvyką ar automobilių sportui pašvęstą renginį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją