Ryškiausias Antarktidos programos akcentas buvo „Extreme World Races“ organizuotas žemyno pervažiavimas į vieną pusę ir atgal. Trys „Hilux“ visureigiai, tarp jų du šešiaračiai, įveikė kiekvienas po 9 500 km ir taip pasiekė naują pasaulio rekordą. Iš viso nuvažiuota beveik 30 000 km, o tai ilgiausia visų laikų kelionė per Antarktidą.

Nuo 2011-ųjų lapkričio iki 2012-ųjų vasario specialistų komanda su dešimčia „Toyota Hilux“ automobilių turėjo parengti degalų atsargas, įkurti meteorologinių stebėjimų stotį ir teikti paramą mokslinėms ekspedicijoms bei slidininkų varžyboms.

Kadangi Antarktidoje sąlygos itin ekstremalios – šaltis siekia net iki -50 °C, vietovės aukštis kai kur 3 400 ir daugiau metrų virš jūros lygio ir apskritai aplinka vairavimui pati nepalankiausia, – visus automobilius specialiai paruošė Islandijos „Arctic Trucks“ visureigių transformavimo specialistai. Reikėjo atlikti šiuos pakeitimus: integruoti kraną sunkiai įrangai kilnoti, pritaikyti automobilius dideliam šalčiui atspariems reaktyviniams degalams „Jet A-1“, įdėti 280 litrų degalų baką (šešiaračiams – 800 litrų), patobulinti pakabą ir pavaros sistemą, pritaikyti vikšrines pavaras ir labai dideles padangas. Beje, padangose buvo palaikomas vos 0,14–0,2 baro slėgis (paprastai „Hilux“ padangų slėgis turi būti 2 barai), todėl padangos sukibimo su paviršiumi plotas padidėjo maždaug 17 kartų, lyginant su standartine padanga.

O „Hilux“ 3.0 l „D-4D“ dyzelinis variklis bei transmisija ekspedicijoms paliekami visiškai nepakeisti. „Toyota“ teigimu, visus 70 000 km „Hilux“ visureigiai nuvažiavo nepriekaištingai, be jokių techninių gedimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją