Monika Gavrilenkaitė ir Jelena Šaučikovienė intensyviai ruošiasi šį savaitgalį įvyksiančioms varžyboms „Moterų Ralis“. Nors dailiosios lyties atstovių ralis vyks laikantis kelių eismo taisyklių, tačiau ralio meistrų antrosios pusės atskleidė, kokių situacijų labiausiai nenorėtų patirti.

„Būtų nemalonu ratus keisti. Gyvenime nesu laikiusi rakto ir nesu tikra, ar mums pavyktų pakeisti“, – šypsodamasi sakė M. Gavrilenkaitė.

„Wellman Rally Team“ komandos lenktynininkas M. Samuitis liepė merginoms neišgyventi dėl rato keitimo operacijos, nes, pasak sportininko, jo šturmanas lenktynių metu taip pat nemoka tinkamai naudotis liaudyje vadinamu domkratu ir veržliasukčiu. Jis prisiminė praėjusių metų „300 Lakes rally“ varžybų atvejį, kuomet dėl rato keitimo ekipažas nespėjo į antrąjį kvalifikacinio ruožo išvažiavimo laiką.

„Varžybų metu ratą galima pakeisti per ne pilnas pusantros minutes. Tuo tarpu merginos, naudojantis paprastu raktu, o ne veržliasukčiu, manau, kad ratą pakeistų per kokias 15 minučių“, - sakė M. Samuitis pravedęs rato keitimo pamokas Monikai ir Jelenai.

Šturmano R. Šaučikovo žmonos baimės, kiek kitokios. J. Šaučikovienė teigė labiausiai bijanti, kad jos neužsuptų, kai reikės sekti kelią pagal gautas instrukcijas ir tuo pačiu žiūrėti į jį. Tačiau jos negąsdina kelio knygų sudėtingumas.

„Esu varčiusi, mačiusi kelio knygas ir nors sudėtingai viskas atrodo, tikiu, kad įmanoma viską suprasti apie ką tai yra. Pati pakankamai gerai kelyje orientuojuosi, tik kompanionei Monikai palinkėsiu drąsiai važiuoti ir pasitikėti manimi bei girdėti tai, ką sakysiu“, – sakė Jelena Šaučikovienė.

Jos vyras R. Šaučikovas, kuris pirmą kartą į ralio automobilį, kaip šturmanas, atsisėdo 2008 metais, visoms dalyvėms pataria pirmiausia išsiaiškinti visumą – pažiūrėti ir nusiskenuoti bendrą žemėlapį, kad būtų galima suvokti, kur tas ralis vyks ir kokia jo specifika.

„Jeigu kartais atsitiktų taip, kad po ranka nėra kelio knygos, iš atminties būtų galima prisiminti, kur važiuoti. Pradėti gilintis į detales ir visas smulkmenas, susijusias su varžybomis, galima tik tuomet, kai yra bendras visumos suvokimas. Bet kaip bebūtų, patarčiau merginoms viską daryti ramiai, nepanikuoti, vienai vairuoti, o kitai žiūrėti į kelio knygą, tiksliai skaičiuoti kilometrus, sekti laiką. Tada viskas bus paprasta, aišku ir gerai“, – sakė patyręs „Wellman Rally Team“ komandos šturmanas.

Balandžio 11 d. Vilniuje vyksiančiame „Moterų Ralyje“ pirmuoju numeriu pažymėtam dalyvių ekipažui startas bus duotas 10:30 val. prie PC „Ozas“.

Trumpame vaizdo siužete Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo antrosios pusės pasakoja apie savo baimes, o patyręs lenktynininkas M. Samuitis praveda rato keitimo pamoką, o jo šturmanas R. Šaučikovas dalinasi patarimais apie kelio knygas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją