Ilgų distancijų lenktyėse Dubajuje startuos rekordinis 95 dalyvių skaičius. R. Kupčikas atstovaus lenkų „R8 Motorsport“ komandai, kurios narius lietuvis labai gerai pažįsta. Lenkai Dominikas Kotarba-Majkutewizcius, Marcinas Jarošas bei Dylanas Pereira iš Liuksemburgo yra buvę Roberto konkurentai „Volkswagen Castrol Cup“ čempionate. Penktasis komandos lenktynininkas – Adamas Gladyšas – taip pat glaudžiai susijęs su „Volkswagen Castrol Cup“ čempionatu – jis yra šių lenktynių organizatorius.

Ne ką prasčiau R. Kupčikas pažįsta ir lenktyninį automobilį, kurį komanda pasirinko 24 valandų trukmės lenktynių maratonui. Tai – A3T klasės reikalavimus atitinkantis 310 AG „Volkswagen Golf GTI“.

Robertas Kupčikas
„Džiaugiuosi pradėdamas lenktynių sezoną taip anksti. Manau kiekvienas lenktynininkas svajoja varžytis „Hankook 24H DUBAI“. Vienas svarbiausių elementų šiose lenktynėse yra gerai paruoštas automobilis. Per du sezonus „Volkswagen Castrol Cup“ su „Golf GTI” neturėjau jokių techninių problemų. Mes turime patikimą automobilį ir nuostabią komandą. Labai laukiu ketvirtadienio, kai prasidės pirmosios treniruotės“, – prieš išskrendant į Dubajų nuotaikomis pasidalino R. Kupčikas.

Ketvirtadienį vyks treniruotės ir kvalifikacija, o penktadienį 12 val. Lietuvos laiku bus duotas startas varginančioms 24 valandų trukmės lenktynėms. Lenktynes tiesiogiai transliuos televizijos kanalas „Motors TV“, taip pat tiesioginę transliaciją internetu bus galima stebėti live.24hseries.com puslapyje.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją