Prezidentui persėdus į naują modelį „Kortež“ buvo sugrįžta prie sovietų laikų praktikos, kai lyderiai būdavo vežiojami šalyje pagamintais automobiliais.

SSRS lyderiai turėjo limuzinus ZIL, o žemesnio rango pareigūnai – automobilius „Čaika“.

Kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, vienas ceremonijoje dalyvavęs svečias pavadino naująjį limuziną „kietesne nei (JAV prezidento Donaldo) Trumpo“, kuris vežiojamas „Cadillac“ modeliu.

„Tai pagrindinė automobilių intriga per pastaruosius penkerius metus“, – entuziastiškai teigė vienas televizijos „Rosija 24“ reporteris ir gyrėsi, kad automobilis „pagamintas Rusijoje, pagamintas naudojant rusiškus komponentus ir pagamintas Rusijos specialistų rankomis“.

Vis dėlto jis pridūrė, kad gaminant limuziną „Kortež“ buvo pasitelkta „tarptautinė patirtis“, kadangi šio automobilio variklis buvo sukurtas padedant bendrovės „Porsche“ inžinieriams.

Naujienų agentūra TASS savo ruožtu pranešė, kad automobilis buvo kuriamas nuo 2013-ųjų, o projektui buvo išskirta 12,4 mlrd. rublių (165,6 mln. eurų) valstybinių lėšų; jo pirmoji gamybos stadija prasidėjo pernai.

Vladimiro Putino limuzinas "Kortež"

Į savo tris ankstesnes prisaikdinimo ceremonijas V. Putinas atvykdavo „Mercedes Pullman“ limuzinu.

Anot Rusijos televizijos, kiek ilgesnis nei 6 m „Kortež“ yra serijos „Aurus“ modelis. Taip pat bus gaminamas sedanas, irgi vadinamas „Kortež“ ir minivenas „Arsenal“ – šie modeliai gaus Kremliaus bokštų pavadinimus.

Šiais modeliais bus prekiaujama komerciniais tikslais, o automobiliai savo techniniais rodikliais ir kaina varžysis su automobiliais „Mercedes-Maybach“, „Bentley“ ir „Rolls-Royce“, pranešė TASS.

Rusijos lyderiai jau nuo senų laikų pasirodydavo viešumoje savo įspūdingose mašinose.

Pasak TASS, bolševikų lyderis Vladimiras Leninas perėmė buvusios caro šeimos automobilius ir važinėdavo „Rolls-Royce Silver Ghost“ modeliu, o Josifo Stalino mėgstamiausias automobilis buvo „Packard“.

Šarvuotieji limuzinai ZIL pasirodė XX amžiaus 6-e dešimtmetyje ir buvo naudojami iki 10-o dešimtmečio, kai pareigūnai daugiausia pradėjo važinėti „Mercedes“ automobiliais. Limuzinas „Čaika“ taip pat buvo sukurtas 6-e dešimtmetyje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)