Lietuvą jau pasiekė ir dvi naujutėlaitės „Toyota GT86“, kurias vairuos specialiai šiam raliui suburtos „Dream Toyota Team“ ekipos nariai, portalo lrytas.lt žurnalistas Mindaugas Grinius su jau ne pirmus metus jam raliuose talkinančiu sūnumi Adomu ir vienas tituluočiausių Press ralio dalyvių, LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius, startuosiantis su ilgamečiu savo šturmanu architektu Adomu Šablevičiumi.

„Yra tekę vairuoti ir kur kas galingesnių automobilių, tačiau pirmą kartą šį japonišką automobilį išbandęs „Metų automobilio 2013“ konkurse likau juo patenkintas ir dabar kuo greičiau noriu atgaivinti įspūdžius“, - sako M. Grinius, neslepiantis vilčių kartu su Dainiumi laimėti ralio komandinę įskaitą. – Nors tai ne patys galingiausi Press ralio automobiliai, tačiau galiniais ratais varomas „Toyota GT86“ yra puikiai valdomas, gerai subalansuotas, keliantis pasitikėjimą automobilis“.

D. Leonavičius jame turėtų jaustis kaip žuvis vandenyje. Mat Dainius su „Toyota GT86“ pirmtake, legendine „Toyota Corolla AE86“, yra tapęs Lietuvos standartinių-gamyklinių automobilių ralio čempionu, prestižinio ralio „Aplink Lietuvą“ 2 vietos laimėtoju absoliučioje įskaitoje, Lietuvos slalomo vicečempionu, skynęs pergales ir prizines vietas daugelyje kitų varžybų.

„Teko šiek tiek pasivažinėti ir su naująja „Toyota GT86“, kurios gamintojai išsaugojo gerąsias mano buvusios kovų draugės „AE86“ savybes ir gerokai ją patobulino, - pasakoja Dainius. - Ypač žavi geras valdomumas, žemas svorio centras. Nors GT86 savo 200 AG pajėgumu neprilygsta ralyje važiuosiantiems „Subaru STI“ ir „Mitsubishi Lancer Evo“, tačiau manau, kad klasėje iki 2000 kub. cm pasivaržysime dėl prizinių vietų. Na, o mano tikslai – dar kartą nugalėti ne tik klasėje, bet ir neoficialioje absoliučioje ralio įskaitoje.“

Nors nežinomųjų ir mažėja, tačiau viena paslaptis visgi paaiškės tik pirmosios ralio dienos pačią pavakarę. Mat „TopGear“ žurnalas, kaip vienas Press ralio rėmėjų, šiais metais ruošiasi pristatyti vieną iš tiesų ypatingą svečią - mistiškiausią autosporto asmenybę STIGĄ. Niekada skafandrinio šalmo nenusiimantis, kombinezono nenusivelkantis ir niekada nekalbantis herojus po ilgų derybų sutiko savo vizitu pagerbti „Press ralį 2013“ startuodamas jame hibridiniu „Toyota Auris“.

Dar daugiau - pirmosios lenktynių dienos vakarą žurnalo „TopGear Lietuva“ komanda surengs viktoriną „Atspėk tikrąjį STIGO vardą“. Geriausias orakulas gaus dovaną - sportinio vairavimo pamoką su pačiu Stigu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)