„Porsche“ yra vairavimo malonumo sinonimas. Per 70 metų „Porsche“ pagamino daugybę įvairių automobilių ir visus juos vienija esminė DNR dalelė – sportiškumas. Tai ne tik automobilis, tai yra gyvenimo būdas – „Porsche“ inovacijos, dizainas ir funkcionalumas jau 70 metų atspindi ir asmenines jo savininko savybes“, – teigia Vilniaus „Porsche“ centro direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Ekspozicijos pradžioje – kabrioletas Nr. 1

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, visa muziejuje įkurta ekspozicija skirta pažymėti „Porsche“ pasiekimus lenktynėse, joje rodomi įvairūs vaizdai iš pergalių ir automobilių kūrybos proceso užkulisių. Viso eksponatų yra per 75.

Lankytojus pasitinka pirmasis gamintojo iš Štutgarto ženklą turintis automobilis – „Porsche 356“. „Porsche“ yra vienas nedaugelio gamintojų pasaulyje, kuriam priklauso pats pirmas įmonės sukurtas automobilis. Būtent jį – kabrioletu Nr. 1 vadinamą 356 – įėję pro muziejaus duris ir išvys sportinių automobilių mėgėjai.

Neabejojama, kad ateityje elektra varys ne tik kasdieninių, bet ir lenktyninių automobilių ratus, todėl gausioje ekspozicijoje – ir naujasis visiškai elektrinis „Porsche Mission E“, demonstruojantis netolimą sportiškų automobilių ateitį. Kol kas muziejuje demonstruojamas jo prototipas, o serijinės gamybos „Mission E“, dabar jau žinomu „Taycan“ pavadinimu, rinkoje pasirodys 2019 m. Nemažai „Mission E“ sukurtų detalių yra visiškai unikalios, o dalis – perimta iš Le Mano 24 val. lenktynėse nugalėjusio „Porsche 919 Hybrid“.

„Porsche“ visuomet itin didelį dėmesį skyrė technologijoms. Pavyzdžiui, gamintojas šiuo metu kuria blokų grandinės (angl. blockchain) sistemą, kuri padidins sportinių automobilių techninių parametrų ir kitų jautrių duomenų apsaugą. Šios sistemos principas taip pat demonstruojamas specialioje 70-mečiui paminėti skirtoje ekspozicijoje.

Gausi „70 years of the Porsche sports car“ ekspozicija „Porsche“ muziejuje bus atvira lankytojams iki 2019 m. sausio 6 d.

Renginiai visame pasaulyje

Gimtadienis minimas ne tik gimtajame „Porsche“ mieste Štutgarte: specialūs renginiai vyks Jungtinėje Karalystėje, JAV ir daugelyje kitų pasaulio šalių.

Speciali ekspozicija parengta Volfsburge, „Porsche“ paviljone „Autostadt“ automobilių muziejuje. Čia demonstruojami pirmieji keturi pagaminti „356 Speedster“ modeliai – tikriausi „Porsche“ inžinerinės meistrystės įrodymai.

Vien birželio mėnesiu „Porsche“ jubiliejus neapsiribos. Specialūs renginiai vyks liepos 12-15 d. Gudvude, „Festival of Speed“ metu, bei „Rennsport Reunion“ Kalifornijoje rugsėjo 27-30 d. Visus sukakties paminėjimus apibendrins „Porsche Arena“ Štutgarte spalio 13 d. vyksiantis „Sound Night“ renginys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją