Šiuo metu ją sudaro daugiau nei 500 policijos automobilių, sunkvežimių ir sraigtasparnių modeliukų. Kolekcijos egzemplioriai daugiausia iš Lenkijos, bet yra ir nemažai iš kitų šalių.

Policijos automobilių modeliukų kolekcijos istorija prasidėjo, kai pareigūno žmona jam padovanojo sovietinių laikų „Fiat 125p“ – dovaną ji įteikė jam gavus tarnybą Grudkovo mieste.

„Mano modeliai – praktiškai iš viso pasaulio, na, gal ir ne iš visų šalių, tačiau iš daugumos, net iš Afrikos. Turiu eksponatų iš visų žemynų. Afrikos, abejų Amerikų. Centrinės Amerikos, Azijos, Europos. Žinoma, daugiausia modeliukų iš mano gimtosios Lenkijos“, – sako kolekcionierius.

Modeliukas lentynoje jautėsi labai vienišas, tad neilgai trukus kilo mintis paieškoti jam kompanijos, pradžią prisimena A. Sokolas. Kolekcijai augant, policininkas ir pats ėmėsi civilių automobilių modelius rekonstruoti į policijos mašinas – norimą rezultatą pasiekti padeda specialūs paties kurti lipdukai.

„Pasitelkęs grafikos programinę įrangą, pradėjau pats kurti skiriamuosius ženklus policijos automobilių modeliukams. Jie virsta lipdukais, kuriuos spausdinu ant specialaus popieriaus. Tokie lipdukai man padeda paprasta civilinę mašiną paversti tarnybine“, – aiškina vyras.

Policijos pareigūnas sako, kad modelius kuria ne tik savo kolekcijai, bet ir mielai dovanoja kitiems kolekcionieriams, kuriems stinga įgūdžių ir galimybių patiems pasigaminti ką nors naujo.

A. Sokolas teigia, kad naujų modeliukų gamybai reikia kelių dalykų – labai daug kantrybės, šiek tiek abejonių savimi ir labai daug laisvo laiko.