Trečiadienį BBC pranešė, kad nepratęs sutarties su J. Clarksonu po to, kai jis užpuolė vieną iš savo kolegų. Tačiau galvojant apie ateitį jam gali tekti ir apsilankyti pas pareigūnus. Paviešinto tyrimo duomenimis, J. Clarksonas apie 20 min. įvairiais žodžiais plūdo O. Tymoną dėl to, kad po varginančios dienos filmavimo aikštelėje jis negavo kepsnio, mat viešbučio virtuvė tuo metu nebetiekė karšto maisto. Po įžeidinėjimų TV laidos vedėjas užsipuolė kolegą ir apie pusę minutės naudojo fizinę jėgą bei grasino atleisti iš darbo. J. Clarksoną sustabdė įvykio liudininkai.

Taip pat nurodoma, kad O. Tymonui buvo praskelta lūpa ir jis kreipėsi pagalbos į medikus. Nors pareiškimas policijoje nebuvo užregistruotas, pareigūnų atstovas teigė: „North Yorkshire policija palaiko ryšį su BBC dėl incidento, kuriame dalyvavo Jeremy Clarksonas. Mes užklausėme BBC apie jų vidinio tyrimo detales. Informacija bus įvertinta tinkamai ir padaryti visi reikalingi North Yorkshire policijos veiksmai“.

J. May: tai – tragedija

Kol kas iš J. Clarksono gerbėjai nesulaukė jokių komentarų. Bene vienintelis dalykas, ką jis padarė, tai savo „Twitter“ paskyroje savęs apibūdinimo eilutėje įrašė, kad yra buvęs „Top Gear“ laidos vedėjas. Paparaciai jį užfiksavo minant dviratį prie savo namų, tačiau J. Clarksonas tik atsiprašė ir nuvažiavo toliau.

Kur kas atviresni buvo kiti „Top Gear“ laidos vedėjai Jamesas May ir Richardas Hammondas.

„Man labai gaila, kad mažas incidentas išaugo į tokį didelį reikalą, – sakė J. May, atsisveikinimą su J. Clarksonu apibūdinęs kaip „tragediją“. – Manau, kad mes trys esame lyg komplektas. Mes dirbame itin komplikuotai ir labai daug žmonių visko nesupranta. Todėl tai reikalauja labai daug apgalvojimo“.

R. Hammondo reakcija „Twitter“ buvo tokia: „Esu priblokštas tokios liūdnos eros pabaigos. Mes esame tarsi trys idiotai su savo skirtingais keliais, tačiau tai buvo neįtikėtina kelionė kartu“.

Nors BBC vadovai tvirtina, kad „Top Gear“ neabejotinai bus toliau rodoma laida, tačiau J. May ir R. Hammondo likimas kol kas nėra aiškus.

Tiesa, BBC kūrybos direktorius Alanas Yentobas sakė, kad jis neatmeta galimybės, jog ateityje J. Clarksonas sugrįš į BBC.

„Žinoma, negaliu to atmesti, tačiau dabar tai tikrai neįvyks“, – sakė jis.

A. Yentobas pabrėžė, kad sprendimas atsisakyti J. Clarksono buvo teisingas, nors tai ir buvo liūdna diena BBC.

J. Clarksonas, J. May ir R. Hammondas kartu vedė „Top Gear“ laidą nuo 2003 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)