Ne vienas vairuotojas tapo liudininku to, kaip vairuotojai, nepaisydami priešais sankryžą įrengtų kelio ženklų bei nubraižyto apskritimo jos viduryje, važiuoja tiesiog tiesiai. Akcentuota, kad dėl šito kilo ir ne viena avarinė situacija.

Vilniaus miesto savivaldybė, išgirdusi kritiką dėl neišskirtos sankryžos centrinės dalies ir neaiškaus ženklinimo, susizgribo. Laikinai sankryžos centre atsirado raudonos ir baltos spalvos blokai, pažymėję, kad vairuotojai čia turėtų važiuoti ne tiesiai, o ratu.

„Šiomis dienomis bus paryškintas žiedinės sankryžos kontūras, o sankryžos centrinėje dalyje atsiras laikinas specialus ženklinimas (kūgiai), kuris primins vairuotojams apie esančią kliūtį. Laikiną ženklinimą netrukus pakeis mažos architektūros dangos elementai – žiedinės sankryžos projektas dar tikrai nėra baigtas“, – teigiama miesto savivaldybės socialiniame tinkle „Facebook“ išplatintoje žinutėje.

Pasak savivaldybės, dabartinis sužymėjimas leis stebėti vairuotojų važiavimo trajektoriją ir pagal tai parinkti tinkamus sprendinius žiedinės sankryžos įrengimui. Žiedinė sankryža bus įrengta pasitelkiant infrastruktūrinius sprendinius, kurie užtikrins ne tik jos matomumą, bet ir leis sankryžą saugiai įveikti viešajam transportui.

Kaip ketvirtadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje buvo pristatyta 12 naujų standartų, pagal kuriuos bus tiesiamos gatvės ir kuriamos eismo sąlygos Vilniaus mieste, kalbėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius, dėl šios sankryžos pertvarkos statybų metu buvo sulaukta itin nemažai pastabų.

„Žmonėms nebuvo aišku, kaip važiuoti, kol nebuvo suženklinta. Nuo vakar ten viskas vyksta sklandžiai“, – konstatavo meras.

Pasak R. Šimašiaus, pertvarkos čia buvo būtinos, mat minėta sankryža jau buvo pažymėta tragišku įvykiu.

„Tai yra viena iš pertvarkos priežasčių. Ir galima tik spekuliuoti, ar pertvarkai įvykus, kai greitis yra mažesnis ir pėstieji nebėra tarsi kėgliai, kuriems reikia greičiau perbėgti gatvę, kad nebūtų numušti, ar tas tragiškas eismo įvykis būtų įvykęs“, – kalbėjo jis.

Meras neslėpė, kad pertvarkant Vytenio ir Naugarduko gatvių sankryžą išties buvo galima viską aiškiau pažymėti, o taip pat, anot jo, ir pertvarka užtruko nedovanotinai ilgai – kone mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)