Skelbiama, kad rugsėjo 25-ąją nuo 11 val. iki 18 val. Paryžiuje bus draudžiama važiuoti bet kokia variklį turinčia transporto priemone, įskaitant ir elektromobilius bei dvirates ir trirates savaeiges transporto priemones.

Tai bus pirmas kartas, kai svarbioje pasaulio sostinėje bus visiškai uždraustas transporto priemonių eismas. Žinoma, paryžiečiai dar visiškai neišprotėjo: greitosios pagalbos automobiliams, policijos automobiliams ir gaisrinėms važiuoti tikrai niekas nedraus.

Tačiau taksi automobiliams, „Uber“ vairuotojams ir bet kokiems kitiems automobiliams, kurie nėra būtini gelbėti kieno nors gyvybę, išvažiuoti į gatvę bus draudžiama. O draudimo laikymąsi prižiūrės policija ir vietos savivaldybės atstovai. Tiesa, kokio dydžio baudos grės už draudimo nesilaikymą, kol kas neskelbiama.

Verta paminėti, kad Paryžiaus valdžia taip pat siūlo miesto gyventojams iššūkį: savo automobilius palikti nenaudojamus visą savaitę prieš rugsėjo 25 d. Mainais į tai, tokiems piliečiams bus leidžiama nemokamai naudotis viešuoju transportu bei miesto elektromobilių ir dviračių nuomos paslaugomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)